Find det rigtige løfteudstyr der passer til dig

Hvis du arbejder indenfor byggebranchen, med produktion, på et lager eller lignende, bruger du sikkert løfteudstyr dagligt. Løfteudstyr kan f.eks. være løfteborde, pallestablere, palleløftere, sakseløftere mm. Det er vigtigt med godt løfteudstyr, for at kunne arbejde ergonomisk korrekt og undgå ubehagelige arbejdsskader. Her kommer et bud på tre forskellige slags løfteudstyr, så du kan få lidt inspiration til dit næste køb.

Løftebord

Løfteborde er super smarte, idet de kan hæves og sænkes som ønsket. Løfteborde er især ideelle til arbejdspladser, hvor man arbejder mange mennesker og evt. skifter pladser i løbet af dagen. Idet bordet kan hæves og sænkes, kan det nemlig justeres, så det passer i højden til den enkelte medarbejder og den enkelte opgave. På den måde mindskes chancen for arbejdsskader også, da man undgår at få rygskader mm. Løftebordene fås også med forskellige lasteevner, som svinger fra 500 kg og op til 4 tons, og er derfor ideel til både det lettere og tungere gods.

Sakseløfter

En sakseløfter kan løfte paller op i den højde du har brug for. Den kan også transportere pallerne over kortere afstande. En anden smart ting, er at du kan bruge den som arbejdsbord eller arbejdsbænk. Du kan f.eks. løfte en palle med varer op på sakseløfteren i den højde du ønsker, og derefter fylde varer op på hylder. Dermed er dette også en god ergonomisk løsning, så du undgår tunge løft.

Donkraft

Hvis det er de helt tunge løft du opererer med, er en donkraft noget for dig. Du kan som mange andre maskiner, få donkrafte med forskellige kapaciteter, og nogle kan løfte helt op til 30 tons. Donkraften er især ideel til at løfte biler, hvor du nemt og simpelt kan løfte køretøjet op til den ønskede højde, kravle ind under og derefter skifte hjul eller generelt udføre reparationer.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)