Fire personer tiltalt for groft mandatsvig mod boligadministration

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod fire personer i en omfattende sag om mandatsvig af særligt grov karakter mod Østjysk Boligadministration og en af deres leverandører.

Fire personer i alderen 50-67 år er tiltalt i en sagen, og en af dem er en tidligere direktør i den almene boligorganisation, Østjysk Boligadministration. De tre øvrige tiltalte er underlagt navneforbud.

Sagen omfatter flere forhold i perioden fra 2010 til 2020, og der er ifølge tiltalen begået mandatsvig for mere end 20 mio. kr.

Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de fire personer begik mandatsvig ved blandt andet at lade Østjysk Boligadministration og en leverandør til boligadministrationen betale for ydelser og genstande, som de pågældende modtog til privat brug.

”Det er alvorligt, når ansatte i en virksomhed uberettiget udnytter deres position til at opnå personlig vinding. Sagen er selvfølgelig opsigtsvækkende grundet beløbsstørrelsen og den omstændighed, at der er rejst tiltale for mandatsvig begået mod en almen boligorganisation,” oplyser advokaturchef Jacob Balsgaard.

 

Omfangsrig tiltale

Det var tilbage i efteråret 2020, at Østjyllands Politi fik anmeldelsen, der førte til et større efterforskningsarbejde og en juridisk gennemgang af materialet.

”Der har ligget et stort arbejde i at få et overblik over sagens forhold, for der er tale om en stor og kompleks sag, som både har krævet en omfattende efterforskning og en grundig juridisk vurdering. Retten har anmodet om at afsætte 15 dage til at behandle sagens beviser og vurdere på den omfangsrige tiltale. Det er selvfølgelig utilfredsstillende for alle parter, at der er gået så lang tid, men vi er tilfredse med, at vi nu har anklageskriftet klar, og så er det i sidste ende op til retten at vurdere de beviser, vi kommer til at fremlægge, ” siger Jacob Balsgaard.

LÆS OGSÅ:  Kommunaldirektør misbrugte et kommunalt kreditkort 174 gange for i alt 123.098 kroner.

Ud over de fire personer har en femte person og leverandøren til Østjysk Boligadministration også været sigtet. Anklagemyndigheden har opgivet påtalen i disse sager.

Sagen, der endnu ikke er berammet, vil blive behandlet ved Retten i Aarhus.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)