Flere unge kvinder vælger Beredskabsstyrelsen Midtjylland

For to uger siden flyttede et nyt hold ind på Beredskabsstyrelsen Midtjylland, og hele 25 procent af de nye rekrutter er unge kvinder. En af dem er 20-årige Ida Astrup Andersen, der har valgt en ni måneders værnepligtsuddannelse hos Beredskabsstyrelsen for bl.a. at lære mere om sig selv.

Taskerne er pakket ud på den midtjyske kaserne, og i alt har 19 unge mænd og 6 unge kvinder taget hul på en helt ny og anderledes tilværelse. De næste ni måneder gennemgår de en redningsspecialistuddannelse, hvor de allerede efter en måned indgår i den døgnbemandende udrykningsvagt.

Antallet af kvinder er på det nye hold dobbelt så stort, som sidste år, hvis de alle fuldfører, og generelt er interessen for værnepligtsuddannelserne landet over steget blandt de unge kvinder.

”Vi er rigtigt glade for, at så mange unge kvinder har valgt at starte værnepligtsuddannelsen ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland. Det bekræfter en stigende interesse blandt kvinder, hvor vi de seneste to år på landsplan har set en stigning i kvinder fra 17 til nu omkring 23 procent,” siger Peter Gutfeld, Chef for Værnepligts- og Rekrutteringsafdelingen.

I Danmark er der ikke værnepligt for kvinder, men kvinder har ret til at gennemføre værnepligts-uddannelse på lige fod med mænd, hvis de på Forsvarets Dag vurderes egnet.

”Jeg ville lære mere om mig selv”

Ida Astrup Andersen fra Lind ved Herning er en af de 6 kvinder, der 5. august startede hos Beredskabsstyrelsen Midtjylland.

LÆS OGSÅ:  Forsvaret og Beredskabsstyrelsen har sidste arbejdsdag i Region Hovedstaden

”Jeg synes, at uddannelsen lød spændende, fordi den bygger på at hjælpe andre, og jeg glæder mig især til at lære færdigheder indenfor førstehjælp og redning,” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg kan allerede mærke, at det både fysisk og mentalt er udfordrende at være herinde, så jeg er sikker på, at jeg kommer til at vokse over de næste ni måneder, og det var også en af grundene til, at jeg valgte uddannelsen. Jeg ville gerne lære mere om mig selv og så var det tætte kammeratskab, man får herinde, også rigtigt vigtigt for mig”.

Ifølge Peter Gutfeld er det kendetegnende for den generation, vi kigger på lige nu, at tingene skal give mening.

”Mange af de unge vælger uddannelsen i Beredskabsstyrelsen, fordi de fra start er med til at gøre en forskel og hurtigt indgår i redningsaktioner af forskellig art. Under uddannelsen stilles de ikke kun over for faglige opgaver, men har også rig muligheder for at udvikle sig som menneske gennem de mere mentale udfordringer, som også er en stor del af uddannelsen”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)