Folkekirken er tavs om truslen mod jøderne

Mens antisemitismen pibler frem, der demonstreres hovedløst for Hamas, så er den danske folkekirke pinagtig tavs om truslen mod jøderne, skriver sognepræst og debattør, Marie Høgh, i Jyllands-Posten.

”Stigningen i jødehadet er alarmerende, viser en ny rapport fra Det Jødiske Samfund. ’Efter den 7. oktober har vi set en antisemitisme på steroider’, fortæller formanden for Det Jødiske Samfund, Henri Goldstein. Den eneste befolkningsgruppe i Danmark, der ikke frit kan vise din identitet, udøve sin kultur og religion – det er jøderne. Og hvad gør vi ved det? Vel egentlig ikke så meget.

Og her kommer min store undren og bekymring: Hvor er kirkens stemme i kampen mod antisemitisme? Selv den regnbuefarvede multikulturelle tyske evangeliske kirke har meldt sig i forsvaret for jødiske liv i Tyskland. Men den danske folkekirke? Der er ikke et ord, ikke en protest, ikke en lyd, end ikke én fælles opfordring til bøn. Det er skamfuldt.

Hvordan kan vi som kristen kirke i dag lade hadet blomstre vildt uden at se det som en kristenpligt, som en menneskepligt at bekæmpe antisemitisme, der ikke bare er en holdning – men et angreb på menneskeheden? Jeg forstår det ikke”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)