Formentlig påsat brand i dagsinstitution og ved fem andre steder – vidner søges

Københavns Vestegns Politi efterforsker en brand i en daginstitution i Herlev natten til søndag. Seks andre mindre brande i byen indgår i efterforskningen, og politiet hører gerne fra vidner.

Kl. 02.45 kørte politi og brandvæsen til en omfattende ildebrand i en daginstitution på Kommenhaven i Herlev. Branden medførte store skader på institutionen.

Forudgående – fra lidt før midnat til 02.30 – rykkede politi og brandvæsen ud til seks andre brande i byen.

Københavns Vestegns Politi efterforsker nu årsagen til brandenes opståen ud fra en mistanke om, at de er påsatte og kan hænge sammen:

”Det her er alvorligt, tankeløst og farligt. Vi fortsætter med en øget patruljering i byen og har en stor indsats i gang for at komme til bunds i det her og retsforfølge de skyldige,” siger politidirektør Kim Christiansen.

Der er op til 10 års fængsel i straffelovens bestemmelser om brandstiftelse, og dertil kan komme meget store erstatningskrav.

Københavns Vestegns Politi var talstærkt tilstede i Herlev hele natten, og det fortsætter i tæt samarbejde med Herlev Kommunes gadeplansmedarbejdere, som i forvejen var ude og nu styrker indsatsen på gaden.

 

Politiet søger vidner

Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt før, under og efter brandene, som ud over daginstitutionen i Kommenhaven blandt andet gik ud over en indkøbsvogn, containere og biler mellem midnat og klokken 02.30:

LÆS OGSÅ:  Beredskabsmeddelelse fra politiet

• Marielundsvej kl. 23.56
• Carl Nielsens Plads kl. 01.08
• Herlev Hovedgade 127 kl. 01.24
• Melissehaven 13 kl. 02.04
• Vindebyvej 18 kl. 02.08
• Ettehavevej 83 kl. 02.24

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)