Frankrig indfører nu hate speech love der vil indskrænke ytringsfriheden

Onsdag vedtog det franske parlament en ny ’hate speech’-lov, der betyder, at ejerne af de sociale medier nu kan idømmes store bøder, hvis de ikke fjerner specifikt ulovligt indhold inden for 24 timer – og i visse tilfælde inden for blot en time,. Det skriver flere internationale medier, heriblandt CNN.

Den nye lovgivning påbyder de store tech-firmaer at fjerne hadefulde kommentarer – baseret på race, religion, seksuel orientering, køn, handicap såvel som seksuel chikane inden for 24 timer efter, at de blevet anmeldt af brugere. Indhold relateret til terror og børnepornografi skal fjernes inden for en time fra anmeldelsen, uddyber CCN.

Den nye lov er en del af præsident Macrons indsats for at gøre Frankrig til et foregangsland ift. at regulere de sociale medieplatforme.

Præsidenten bekendtgjorde sin plan om at slå hårdt ned på online-had ved en middag for jødiske grupper sidste år – midt i en stigning i antallet af antisemitiske handlinger i Frankrig, hvor han udtrykte, at; “hadefulde ytringer skal fjernes hurtigt og med alle til rådighed stående midler for at opspore og identificere gerningsmændene”, skriver engelske The Guardian.

Efter et møde i sidste måned mellem Præsident Macron og Facebook-stifter Mark Zuckerberg gik Zuckerberg med til at overdrage data fra personer mistænkt for hate speech til franske dommere, oplyser The Guadian endvidere.

LÆS OGSÅ:  Det britiske pressenævns retningslinier for journalisters dækning af islam og muslimer

Kritikere er bange for, at de nye love blive endnu en indskrænkning af ytringsfriheden.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)