Fremtidens mobilnetværk rulles ud i Herlev

TDC NET forbedrer nu den mobile infrastruktur i Herlev sammen med Ericsson. Målet er at skabe et digitalt Danmark med det bedste landsdækkende mobilnetværk, og derfor udbygges mobilnetværket med forberedelse til 5G-nettet i hele Herlev.

5G vil være startskuddet til spændende fremtidige anvendelser såsom fjernstyrede robotter, droner, fjernoperationer og selvkørende biler samt øge mulighederne for, at den mindre iværksætter og den større, etablerede virksomhed kan udbygge sin position som digital frontløber.

”I Herlev vil man på TDC NETs mobilnetværk opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. 5G vil skabe fundamentet for digitale fremskridt, og TDC NET vil levere et mobilt netværk, som er skabt til en fremtid, hvor flere ting og maskiner bliver tilkoblet internettet,” siger Andreas Pfisterer, CEO i TDC NET.

Thomas Gyldal Petersen, borgmester i Herlev Kommune, siger:

”Flere ser, at Herlev er en attraktiv kommune at bo og arbejde i og vil gerne være en del af vores fællesskab. Her er en velfungerende digital infrastruktur en nødvendighed – både for børnefamilien, der streamer fra tablets og mobiltelefoner – og for virksomhederne, hvor mange er dybt afhængige af et velfungerende net. Det er derfor, at vi som kommune er meget interesseret i at sikre en god mobil infrastruktur.”

TDC NET forbinder Danmark. Til gavn for alle. 5G-udrulningen er en del af missionen om at skabe næste generation af landsdækkende, digital infrastruktur i Danmark med udrulning af sikkert, stabilt og lynhurtigt netværk i hele landet.

LÆS OGSÅ:  Danskerne vil være anonyme på nettet

Erhvervslivet bliver smart
Flere ting får konstant en mobilopkobling, så man fra sin mobiltelefon f.eks. kan styre varmepumpen i sommerhuset eller finde sin parkerede bil. Det samme er tilfældet i erhvervslivet, hvor intelligente sensorer er med til at effektivisere driften indenfor smarte landbrug, smarte byer og smarte industrier.

”Kigger man f.eks. på produktionsindustrien vil 5G kunne bidrage til højtintelligente, sammenkoblede robotter, der kommunikerer sammen på produktionsbåndet. Ledende internationale eksperter vurderer desuden nye indtjeningsmuligheder som følge af 5G-implementering i såvel produktionslindustrien, som blomstrer i Herlev,” siger Andreas Pfisterer.

Alt dette – og meget mere – stiller krav til høj kapacitet på netværket. Nettet skal være med til at sikre optimale, digitale udfoldelsesmuligheder for Herlevs mange virksomheder. Der er store gevinster at hente i erhvervslivet ved fortsat digitalisering og 5G-implementering, og derfor er der stor værdi i at udbygge mobilnetværket med 5G allerede nu.

Virksomheder inviteres til idémøde
Thomas Gyldal Petersen og Herlev Kommune vil gerne give kommunens mange innovative virksomheder mulighed for at blive endnu klogere på 5G.

”Herlev Kommune og TDC NET vil gerne indbyde kommunens virksomheder til et idémøde om 5G. Vi skal sætte fokus på de mange muligheder, som teknologien vil bringe erhvervslivet fremover,” siger Thomas Gyldal Petersen.

Idémødet finder sted den 5. marts 2020 hos Prevas A/S i Herlev.

Så lidt forstyrrelse som muligt
Dataforbruget stiger cirka med 40 pct. om året. Det stiller større krav til netværket. Hvis man som forbruger vil ride med på digitaliseringsbølgen og f.eks. ønsker, at kvaliteten på yndlingsserien på favorit-streamingtjenesten skal blive bedre, så skal mobilnetværket opgraderes.

LÆS OGSÅ:  Louise-drabet: Politiet afsøger område med otte hunde

”Desværre betyder mobilopgraderingerne også, at man kan opleve enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger. TDC NET forventer, at andre mobilmaster i området overtager dækningen, så vores kunder forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt. Vi beklager de gener, vores arbejde måtte medføre,” siger Andreas Pfisterer.

Implementeringen af 5G vil ske gradvist, og først fra udgangen af 2020 ventes de fleste mobiltelefoner at kunne understøtte 5G. TDC NET forventer derfor først at aktivere 5G-netværket i slutningen af 2020.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)