Gaza får ikke lov til at fortsætte som terrorrede

Forskellige ideer bliver nævnt i debatten om mulige løsninger for Israel-Palæstina-konflikten. På nuværende tidspunkt er situationen hele tiden under udvikling, siger Israels ambassadør i København, David Akov, til Berlingske.

”I de sidste 75 år har ligningen været simpel, Israel siger velkommen til fred med åbne arme, så længe der svares med sikkerhed for dets borgere. Sikkerhed er den mest grundlæggende forpligtelse et land har overfor dets borgere. Sådan er det for ethvert land. Intet land i verden ville nøjes med mindre.

Især efter rædslerne 7. oktober i år vil Israel ikke acceptere, at en terrororganisation kontrollerer Gaza, mens det heller ikke kan komme på tale, at området på nogen måde igen bliver en terrorrede.

Ethvert styre, der regerer Gaza i fremtiden, blive nødt til at være fuldtænding fri af nogen som helst forbindelse til terrorisme, støtte til terrorister i fængsler eller til uddannelse, der opildner had, terrorisme eller vold mod israelere eller jøder. Og et sådant styre skal have klar støtte fra størstedelen af det palæstinensiske folk, såfremt det skal kunne regere effektivt”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)