Gennemtæskede sin unge kæreste, mens han afsonede dom med fodlænke

En 35-årig mand er blevet idømt halvandet års fængsel for grov vold mod sin kæreste, mens han afsonede en dom iført fodlænke.

Overfaldet fandt sted den 13. oktober om aftenen sidste år i parrets lejlighed i Randers C, og det var så voldsomt, at det altså blev kategoriseret som vold af særlig brutal eller farlig karakter – også kendt som grov vold.

Blandt andet tog den 35-årige kvælertag på sin 25-årige kæreste, så hun kortvarigt besvimede, ligesom han slog og sparkede hende adskillige gange i ansigtet og på kroppen og kastede hende ind i et skab.

Nogle beboere i området hørte larm fra lejligheden og tilkaldte politiet, og da patruljen kom frem, traf de den 25-årige kvinde på gaden. Hun havde flere skader på krop og ansigt og blev kørt til behandling på hospitalet. Den 35-årige blev anholdt i lejligheden og dagen efter varetægtsfængslet.

Havde flere forstraffe for vold

I sidste uge blev han så idømt halvandet års fængsel for overfaldet.

”Det var særligt skærpende, at den 35-årig havde flere forstraffe for vold, og at han begik ny kriminalitet, mens han havde fodlænke på. Det kunne ikke påvises, at kvinden havde været i livsfare, men det var et voldsomt og farligt overfald, og det havde selvfølgelig også indvirkning på straffen, ” siger specialanklager Jakob Beyer.

Ud over grov vold blev den 35-årige også dømt for besiddelse af dopingpræparater med henblik på videroverdragelse, da politiet i lejligheden fandt adskillige ulovlige dopingmidler.

LÆS OGSÅ:  48-årig med alvorlige skader i hovedet efter vold – fire unge mænd efterlyses

Den 35-årige erkendte dele af tiltalen, men mente ikke, at overfaldet havde været så voldsomt, som beskrevet i anklageskriftet.

Han modtog dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)