God nyhed for børn

Børn og familier med alkohol- og stofmisbrug tæt inde på livet kan fortsat få hjælp i Barnets Blå Hus i Vesthimmerland. Bevilling fra Social- og Boligstyrelsen sikrer arbejdet.

I Danmark vokser 109.000 børn op med en mor eller far, der drikker for meget.

Nogle af de børn får hvert år hjælp i Barnets Blå Hus i Vesthimmerland, og det kan de også i fremtiden. Social- og Boligstyrelsen har nu forlænget bevillingen til Barnets Blå Hus frem til sommeren 2025, som betyder, at børnene og deres forældre fortsat kan få specialiseret terapi og sparring.

Barnets Blå Hus drives af Blå Kors Danmark og findes syv forskellige steder i landet.

Et af disse steder er i Vesthimmerland, og her er leder Ole Smed glad for, at medarbejdere og frivillige kan fortsætte arbejdet med at hjælpe familierne.

”Det betyder, at vi kan fortsætte med at hjælpe børn og familier, der har udfordringer med misbrug. Vi har helt frem til nu fortsat fået henvendelser fra nye familier, der gerne vil have hjælp. Så det er rigtig meget en lettelse for os,” siger Ole Smed, der er leder af Barnets Blå Hus i Vesthimmerland.

”Vi får lige nu skønne og varme tilbagemeldinger fra familier og folk, der er omkring huset, som glædes med os,” fortsætter han.

Bevillingen fra Socialstyrelsen kommer fra “Puljen for behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug” og er helt afgørende for Barnets Blå Hus’ drift, da pengene dækker grundlæggende udgifter som husleje og dele af lønnen.

Behandling gør en forskel for børnene

At der er behandlingstilbud som Barnets Blå Hus, er afgørende for børnenes trivsel, viser en evaluering fra 2023, som psykolog og PhD Helle Lindgaard har foretaget blandt børn og forældre i en række Barnets Blå Hus – blandt andet i Vesthimmerland.

Evalueringen, som bygger på omfattende data fra 413 børn i alderen 3-15 år og deres forældre, viser, at et forløb i Barnets Blå Hus med målrettet terapi, forældresparring og sociale aktiviteter har en positiv effekt.

Færre børn oplever psykosomatiske symptomer som hovedpine og mavesmerter og mindre rastløshed og fysisk uro efter endt terapiforløb. Samtidig viser evalueringen, at risikoen for depression og stressbelastning hos børnene bliver halveret.

”Familier får et fælles sprog for det, der er svært, og børnene får en oplevelse af, at de ikke er alene. Der er andre, der har det ligesom dem. Det gør en verden til forskel, når man skal være barn,” lyder det fra Ole Smed.

Udover gruppeterapi kan børnene og deres forældre også deltage i blandt andet fællesspisning, udflugter og andre sociale aktiviteter.

Barnets Blå Hus i Frederikshavn, Aalborg, Svendborg, Slagelse og på Bornholm har også fået forlænget deres bevilling.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)