Grønne lobbyister har brug for kunstig intelligens

For at vinde klimakampen skal vi erstatte fossile brændsler med grøn strøm. Ud med benzinbilen og gasfyret. Ind med elbilen og varmepumpen. Samtidig skal vi også gøre processer i industrien elektriske. Og det i en fart, messer en af den grønne branches lobbyister, Jan Hylleberg, der er viceadministrerende direktør i Green Power Denmark, i Berlingske.

”Der er dele af vores samfund, som vi ikke direkte kan sætte grøn strøm til. Fly, skibe og visse dele af industrien har brug for en anden løsning. Her skal vi omdanne bæredygtig el til brint, som videre kan omdannes til grønne Power-to-X-brændstoffer. Ligesom vi har behov for at udbygge elnettet til den stigende efterspørgsel på grøn strøm, har vi også brug for en infrastruktur, der kan transportere den klimavenlige brint rundt.

Helt konkret efterlyser vi, at regeringen og Folketinget træffer beslutningen om at etablere et brintrør gennem Jylland til Tyskland, som skal være klart i 2028. Producenterne af den grønne brint er klar. Det samme er de tyske aftager. Vi venter på en politisk beslutning, som er en forudsætning for meget andet i den grønne omstilling”.

24NYT: Det er endnu ikke gået op for lobbyisterne i den grønne branche, at den grønne omstilling er aflyst. Ruslands invasion af Ukraine har vendt op og ned på de planer, der på EU-plan skulle rulles ud for at få gennemført den grønne omstilling. Landmænd og vognmænd i flere EU-lande protesterer mod EU’s grønne dagsorden. Senest har EU-Kommissionen opgivet at vedtage konkrete krav til landbrugets reduktion af drivhusgasser. I Danmark har klimaminister Lars Aagaard (M) udtalt, at SVM-regeringen vil føre en klimapolitik, som ”80 pct. af danskerne kan se sig selv i”. På jævnt dansk betyder det, at den grønne omstilling er sat på rigtig lang pause. Folketingspolitikerne skal nødig have “gule veste” i Danmark.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)