Guide til køb af el scooter

En el scooter kan hjælpe dig i hverdagen, hvis bentøjet er begyndt at svigte. El scooteren er et glimrende transportmiddel, der kan hjælpe dig med indkøb og andre af dagligdagens ærinder. Med en el scooter kan du nemt komme rundt og besøge venner og familie uden at være afhængig af andre.

 

Men hvilken model skal du vælge? Hvor stærkt kan de køre? Hvordan skal de vedligeholdes? Her kan du få svar på en række praktiske spørgsmål, så du er helt klar til at købe en el scooter.

 

Vælg den rigtige

Når du skal vælge en el scooter, skal du først og fremmest vælge om det skal være en model med tre eller med fire hjul. Valget afhænger af, hvad du skal bruge din el scooter til.

 

Den trehjulede el scooter er bedst til kørsel indendørs eller til kortere strækninger udendørs på asfalt eller fliser. Den fylder mindre og er derfor god til steder, hvor der ikke er så meget plads.

 

Den firehjulede el scooter er god til de udendørs strækninger, der er lidt længere og måske på mere ujævnt terræn. Dog kan denne være svær at manøvre på steder, hvor der ikke er særlig meget plads.

 

Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle el scootere, der er kurv på. Så hvis du skal bruge den til indkøb eller til at transportere andre ting, er det vigtigt at undersøge, om modellen har dette.

 

Når du har fået din el scooter

Det kræver intet kørekort at køre på el scooter, og du skal blot følge de færdselsregler, der også gælder for cykler. En el scooter må køre op til 15 km/t, men kører du på fortove, gågader eller lignende, må du højest køre 6 km /t.

Som så meget andet skal din el scooter vedligeholdes. Den skal holdes ren, tør, batteriet skal være opladt, og dækkene i god stand. Vedligeholdelsen er vigtig, og derfor kan du med fordel vælge en producent, der stiller teknikere til rådighed – både på eget værksted eller hjemme hos dig selv.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)