Halløj i Gakgak-land og Absurdistan


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Danmarks centraladministration er et univers, hvor graden af inkompetence stiger i takt med antallet af stjerner på skuldrene.

Et skoleeksempel er den seneste rokade i Vurderingsstyrelsen. Her er direktør Poul Taankvist hjernen, eller rettere sagt, den manglende hjerne bag de forsinkede og fejlbehæftede ejendomsvurderinger, som har fået massiv kritik de seneste år. Og som bl.a. betyder, at borgere kan komme til at betale grundskyld af en grund, de ikke ejer.

I erkendelse af hans inkompetence bliver Taankvist nu flyttet til en stilling som koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet. Klart. Jo større er inkompetencen, des højere op i centraladministrationen kan man komme.

I Forsvarsministeriet skal Poul Taankvist stå i spidsen for otte styrelser og 20.000 ansatte. Men ikke nok med det. Han får også ansvaret for indkøb af materiel til Forsvaret for næsten 200 mia. kr. over de kommende år.

Det vil sige, at dummepeteren, som har fucket op i ejendomsvurderingerne, får nu lov til at fucke op i Forsvarets indkøb af materiel til 200 mia. kr.

Men farcen slutter ikke her.

I 2019 hjemsendte den tidligere forsvarsminister Trine Bramsen (S) den daværende koncernstyringsdirektør, generalløjtnant Per Pugholm Olsen. Det skete som konsekvens af det regnskabsrod i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som Statsrevisorerne og Rigsrevisionen kritiserede skarpt.

Men da generalløjtnant Per Pugholm Olsen har opbygget en unik ekspertise i at skabe regnskabsrod, er tumpen netop blevet udnævnt til chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse. Her kan han fucke op igen, denne gang i forbindelse med Forsvarets indkøb af materiel.

Er Danmark et Gakgak-land eller Absurdistan? Mon ikke begge dele.

André Rossmann

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)