Hamas bruger hospitaler til terroraktiviteter

For få dage erklærede en talsmand for Israels militær, IDF, at Hamas har gjort hospitaler til centrale hovedkvarterer og skjulesteder for Hamas-terrorister og ledende medlemmer, skriver Berlingske.

”Hamas-ledelsen har afvist anklagen, men det israelske militær har udpeget Gazastribens største hospital al-Shifa, beliggende i den nordlige ende af Gazastriben, til at huse et underjordisk hovedkvarter med adgang via et tunnelsystem. Herfra bliver kampen mod israelske styrker styret, lyder det fra IDF.

Amnesty International har advaret om, at det er en krigsforbrydelse og i strid med folkeretten at bombe hospitalet. Fra IDFs side lyder det derimod, at et hospital mister den særlige beskyttelse ifølge Folkeretten, når der foregår terroraktiviteter. Folkeretten er nemlig mere en aftale end en international lov, uanset om det drejer sig om, at hospitalet bliver brugt som udgangspunkt for krigshandlinger eller er mål for angreb.

I krigen i Ukraine har russiske styrker gennemført flere end 1.000 angreb på hospitalsfaciliteter og personale. Derfor er diskussionen om, hvorvidt det er en krigsforbrydelse at bombe al-Shifa hospitalet, akademisk”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)