Historisk lav ledighed for teologer skærper folkekirkens mangel på præster

I december måned var der 40 ledige teologer ifølge Akademikernes ledighedsstatistik. Det svarer til en ledighedsprocent på 2,4 pct. For kvindelige teologer er ledighedsprocenten helt nede på 1,8 pct. Det er udtryk for, at der er fuld beskæftigelse for alle uddannede teologer. Der er tale om en historisk lav ledighed for uddannede teologer, og det må give panderynker hos de arbejdsgivere, der er afhængig af ansatte med teologisk uddannelse.

”Som formand for Præsteforeningen burde jeg være stjerneglad for disse ledighedstal, men jeg er desværre meget bekymret for, hvad det kommer til at betyde for vores arbejdspladser. Arbejdsmiljøet er hårdt presset, og det hjælper ikke, hvis der ikke er nok præster til at hjælpe folkekirkens medlemmer med de behov, de har”, siger Pernille Vigsø Bagge formand for Præsteforeningen.

De nyeste ledighedstal kommer på et tidspunkt, hvor der på de universiteter, der uddanner teologer, har været usikkerhed om bevillingen til det teologiske studie for de kommende år, og hvor den ekstra dimensionering af uddannelser, som er en del af den politiske aftale om udflytning af uddannelser, medfører risiko for reduceret optag og dermed færre teologiske kandidater til at tage over for dem, der forlader arbejdsmarkedet i de kommende år.

”Præsteforeningen har en række forslag til, hvordan vi skal håndtere præstemanglen, men vi kan desværre ikke gøre det alene. Det er kirkeministeren, der som arbejdsgiver ansætter præster, og regeringen, der bestemmer, hvor mange der skal uddannes. Jeg håber derfor, at kirkeministeren vil tage imod vores opfordring til at prioritere præstemangel politisk, og at vi som faglig organisation selvfølgelig bliver taget med på råd”, siger Pernille Vigsø Bagge.

LÆS OGSÅ:  Præster har misbrugt flere end 3.600 tyske børn seksuelt

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)