Højstemte klimamål er ikke andet end PR-stunt

I sidste uge viste en Megafon-måling, at et klart flertal af vælgerne afviser CO2-afgifter, der rammer dem selv på pengepungen, skriver Børsen.

”Vælgerne beder politikere om at blæse og have mel i munden. Resultatet er forudsigeligt. Regeringen forsikrer, at klimamålene står ved magt, men vil ikke gøre, hvad der skal til, for at de indfris.

Støttepartierne siger, at klimaet er deres førsteprioritet. Men vil meget snart indgå aftale om en finanslov, der næppe heller denne gang matcher behovet for rettidig klimahandling.

Venstre støtter princippet om CO2-afgifter. Men tøver med at tage konsekvensen og fremlægge en sammenhængende grøn skattereform.

Erfarne politiske iagttagere har i deres stille sind for længst afskrevet klimasagen som et overfladisk fatamorgana. Danskerne efterspurgte følelsen af grøn omstilling. Ikke vejen dertil”.

Det er ikke noget nyt, at de danske klimatosser er enige i de flotte overordnede målsætninger, så længe klimakampen ikke koster noget.

Allerede i september 2019 viste en Gallup-rundspørge, at et flertal var skeptisk overfor, om det var realistisk at nå regeringens klimamål om at reducere CO2-udledningen med 70 pct.

55 pct. mente, at det er en urealistisk målsætning at reducere udledningen af klimagasser med 70 pct. i forhold til niveauet i 1990 , mens 33 pct. mente, at det er en realistisk målsætning.

Af samme rundspørge fremgik det, at kun under halvdelen af danskerne vil betale mere i skat for at løse klimakrisen. 44 pct. af de adspurgte svarede, at de var villige til at betale mere i skat for at løse klimaproblemerne, mens 46 pct. ikke var klar til, at skatten skal hæves.

Når der skal bringes ofre og betales for de højstemte klimamålsætninger, afsløres klimatossernes hykleri. Det er ikke mindst det velkendte ”not in my backyard-princip”, der gør sig gældende. Altså: Naturligvis skal vi have vindmøller, grøn strøm og alt det der. Men det skal ikke foregå i min baghave.

Børsen advarer mod konsekvenserne. Klimatossernes afvisning af CO2-afgifter vil nemlig betyde, at der i de kommende år bliver spildt milliarder af kroner på uovervejede hovsabeslutninger og ineffektive klimaløsninger, som vil ramme økonomien, forbrugerne og erhvervslivet hårdere end de CO2-afgifter, som danskerne nu betakker sig for.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)