Hvorfor har danskerne været så selvdestruktive?

Den intensive indvandring fra Mellemøsten og Nordafrika op gennem 1980’erne og 1990’erne var århundredets største fejltagelse. Hvorfor besluttede vi os til aktivt eller passivt at underminere vores homogene samfundsorden med udsigt til tiltagende etniske, religiøse, kulturelle og sociale spændinger for vores børn og børnebørn? Hvad var det, der trak os i denne selvdestruktive retning, spørger Mikael Jalving i Jyllands-Posten.

”Århundredets største fejltagelse, fordi den er irreversibel, dvs. at den ikke kan omgøres eller udbedres. Skaden er sket, og vi må med Mette Frederiksens ord fra en anden og noget mindre skandalesag leve med den, basta. Vi kan næppe sende de mange tusinder af segregerede fremmede ud af landet eller ”hjem” alene af den grund, at de fleste af dem er født i Danmark. Vi er blevet en stat med flere folk.

Det eneste, vi realistisk set kan gøre politisk, er at standse ulykken og blive bedre til at sikre de ydre grænser og stabilisere den indre orden. Men selv dét er kontroversielt at sige højt i den nervøse offentlighed til trods for, at halvdelen af vælgerkorpset faktisk er enig eller delvist enig i, at indvandringen udgør en alvorlig trussel mod de danske kulturs overlevelse”.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)