HYKLERI! 1.500 privatfly til topmøde om klima

Bekymringer om klimaet står ikke i vejen, når eliten skal drøfte hvordan vi andre skal presses til at udlede mindre CO2. Også den CO-moralske elite herhjemme viser dobbeltmoral.

Forbud mod plastikposer, skyhøje afgifter på brændstof, forbud mod brændeovne… Det skorter ikke på kreativiteten, når politikere og organisationer kommer med forslag til, hvilke regler vi andre skal følge for at nedbringe CO2-udledningen.

Men når den globale elite skal til mødes for at drøfte CO2-udledning, så ankommer de i private jetfly. Det skriver The Guardian.

Hele 1.500 private jetfly står således parkeret udenfor Davos i Schweiz. Her mødes toppolitikere, virksomhedsledere og organisationer i disse dage til det årlige World Economic Forum for at drøfte globale udfordringer, herunder klimaet.

Hykleriet står skrevet med store røgstriber over de schweiziske alper.

Samtidigt oplever mange almindelige familier, at deres hverdag bebyredes med høje klimaafgifter. Det samme gælder for private chauffører, der ser deres indtjening spist af afgifter. I Frankrig afgifternes belastning af almindelige menneskers økonomi udløst massive og langvarige protester fra de såkaldte Gule Veste.

Og ikke nok med, at eliten flyver med private jetfly. Den er også begyndt at bruge dem oftere og at vælge større – og dermed mere forurenende – privatfly. Brugen af privatfly steg således 11 procent i 2018.

“Der er en tendens til, at folk bruger større og tungere privatfly,” fortæller Andy Christie fra Air Charter Service. Andy Christie vurderer, at det skyldes, at “forretningsfolk konkurrerer imod hinanden” om, hvem der flyver i de største privatfly.

LÆS OGSÅ:  På strandhugst i DF og Nye Borgerlige

I Danmark har især partiet Alternativet tiltrukket sig opmærksom ved at kombinere klimakamp med mange flyrejser.

Efter at Carolina Magdelene Maier (Alternativet) havde opfordret danskerne til at være mere klimabevidste i deres valg af transport, viste det sig, at hun selv havde taget fly på 20 rejser i løbet af kun tre år.

Bloggen Free Speech Blog, som stod bag afsløringen af Carolina Magdelene Maiers klimahykleri, har også dokumenteret et tilsyneladende helt ekstremt forbrug af den CO2-holdige drik champagne i Alternativet. Det sker i opslaget Alternativets Champagnegalop, hvor snesevis af billeder og udklip dokumentere det angiveligt meget høje forbrug af champagne, der giver udtrykket “champagnesocialister” en helt ny betydning.

Champagne er en af de mest klimabelastende drikkevarer, man kan vælge. Udover den megen CO2 i selve champagnen, er flaskerne nemlig meget tykke i glasset. Dette skyldes, at de skal kunne holde til det høje CO2-tryk fra champagnen. Og da fremstillingen af glas – og den aluminium som typisk dækker toppen af flaskerne – kræver meget høje varmegrader, betyder dette en ekstra stor belastning af klimaet.

Tilbage i 2015 tog op mod 60 af Alternativets medlemmer til champagnefest i Paris. Transporten foregik med – fly.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)