I værnemagerlandet Danmark forstår man ikke Israel

Ifølge Børsen er Israels demokratiske legitimitet i store dele af omverdenens øjne hastigt ved at krakelere. Børsen udtrykker ligesom det islamisk-dominerede FN “dyb bekymring” over, at de israelske bombeangreb på Hamas ”er ude af proportioner og kan være en krigsforbrydelse”.

Ligesom i mange andre lande mener man i Danmark, at Israel skal holdes til en anden moralsk standard end andre lande, og at Israel i den nuværende konflikt i Mellemøsten bør vende det andet kind mod Hamas, fordi jøderne har oplevet Holocaust.

Børsen citerer Ehud Barak, Israels tidligere premierminister, forsvarsminister, efterretningschef og samtidig en af Benjamin Netanyahus politiske modstandere, for at sige, at ”Israel er ved at miste støtte i den frie verden, og at landets ry, omdømme og såkaldt soft power lider skade”.

Som det er traditionen i de antiisraelske danske medier, sørger man aldrig for, at den part, der angriber Israel, modsiges og modsvares af en part, der tager Israel i forsvar. Baraks vurdering i Børsen står derfor uimodsagt. Dog ikke i andre medier.

Danny Danon, som er Israels tidligere FN-ambassadør og medlem af Benjamin Netanyahus Likud-parti i det israelske parlament, Knesset, sagde for nylig til Reuters:

Vi ved, at vi inden for en uge eller to sandsynligvis vil miste støtten fra den offentlige mening i mange dele af den frie verden, og inden for yderligere to eller tre uger vil vi måske miste støtten fra endnu flere regeringer. Jeg er dog ikke bekymret for meningsmålingerne, kun for resultaterne. Vi har tidligere set alt for mange situationer, hvor eksternt pres tvang Israels regering til ikke at fuldføre missionen og lade Hamas beholde magten. Nu skal premierminister Benjamin Netanyahu og regeringen levere varen og udradere Hamas koste hvad det vil. Hvis regeringen ikke leverer det, den har lovet, nemlig at udrydde Hamas, er jeg sikker på, at den ikke vil blive accepteret – hverken af offentligheden eller af det politiske system”, sagde han.

Danskerne, der har en robust historik i forhold til et kujonagtigt samarbejde med både Nazityskland og alverdens islamiske diktaturer, har naturligvis ingen forståelse for et land, der kæmper for sin eksistens og overlevelse. Danmark følger nemlig Lars Løkke såkaldte ”realistiske udenrigspolitisk”, som handler om, at danske værdier altid er til salg til højestbydende.

Virkeligheden er, at Israel fortsat har USA’s moralske og økonomiske opbakning, ikke mindst fordi Israel støttes lidenskabeligt og utvetydigt af de evangeliske kristne, der udgør ca. 25 pct. af den amerikanske befolkning. Støtten til den jødiske stat er ganske enkelt en absolut topprioritet for de kristne amerikanere.

Israel støttes også af USA’s militære establishment, som er en vigtig aftager af avancerede israelske våben. USA’s militær anvender bl.a. det teknologisk førende missil- og raketforsvarssystem Iron Dome samt elektronisk og digitalt hardware og software til efterretningsindhentning, som Israel har udviklet. Israel er også det eneste land, som har fået lov til at fejlrette og videreudvikle det amerikanske F-35 jagerfly til F-35I.

Sidst men ikke mindst er der præsidentvalg i USA om et år. Så selv om Joe Biden lefler for de antisemitiske elementer i Det Demokratiske Parti, har han ikke råd til at svigte Israel inden valget. Antisemitismen hos Demokraterne får nemlig et stigende antal amerikanske jøder til at tage deres traditionelle støtte til Demokraterne op til revision.

Bundlinjen er, at meningsmålinger og demokratisk legitimitet er irrelevante, når et land kæmper for sin overlevelse. Det kan man naturligvis ikke fatte i værnemagerlandet Danmark, hvor Lars Løkkes beskidte realpolitik er ophøjet til en moralsk dyd.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)