Indvandrer dræbte sin 29-årige hustru

33-årig mand blev fredag kendt skyldig i drab på sin hustru. I dag udmåltes straffen.

 

En 33-årig mand blev i dag af et nævningeting ved retten i Sønderborg idømt 12 års fængsel for drab. Den 33-årige mand blev i fredags af et enigt nævningeting dømt skyldig i at have dræbt sin 27-årige hustru lørdag den 29. januar på asylcenteret Aaløkke i Løgumkloster. Den 33-årige mand har i retten tilstået vold med døden til følge, men nægtet at der var tale om drab.

 

Nævningetinget ved Retten i Sønderborg tog i dag stilling til strafudmålingen. Dommen blev 12 års fængsel, ligesom han blev udvist af Danmark for bestandig og blev arveretsretsfrakendt.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi fik en anmeldelse fra asylcenteret den 29. januar2022 klokken 19.11. Den 33-årige blev anholdt og den 27–årige kvinde blev kørt til skadestuen ved sygehuset i Aabenraa, hvor hun blev erklæret død kl. 21.55. Af den efterfølgende obduktionsrapport fremgik, at der var 26 læsioner på kroppen.

 

Den 33-årige mand udbad til betænkningstid med hensyn til at anke dommen. Han blev fængslet efter domsafsigelsen.

 

Nævningeting
Nævningesager er sager, hvor anklageren kræver fængselsstraf på fire år eller mere, eller hvor den tiltalte kan blive dømt til forvaring eller anden anbringelse.

 

Et nævningeting ved byretten består tre juridiske dommere og seks nævninge.

 

Hver dommer og hver nævning har én stemme. Nævningene afgiver altid deres stemme først.

LÆS OGSÅ:  Denne bil efterlyses i drabssag

 

Ved et nævningeting afgør de juridiske dommer og nævningene først skyldsspørgsmålet. Efter afklaring af skyldsspørgsmålet voterer både anklageren og forsvareren straffepåstanden, der efterfølgende afgøres af nævningetinget.

 

Byrettens afgørelse kan ankes til landsretten.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)