Indvandrere dømt for grov vold i sag om knivstikkeri

Tirsdag eftermiddag blev der afsagt dom i sagen om et knivstikkeri begået mod to unge mænd i Holstebro i april sidste år. Fire unge mænd er kendt skyldige, og blev alle idømt fængselsstraffe.

Retten i Holstebro har afsagt dom i en sag om et knivstikkeri, der blev begået sidste år i boligområdet Trekanten i Holstebro.

Her blev to unge mænd stukket med kniv, den ene to gange i brystet og den anden i ballen, mens de forurettede også begge blev udsat for slag i hovedet og på overkrop med slagvåben. Den ene fik yderligere et snitsår på inderlåret. Ingen af de to ofre har været i livsfare som følge af overfaldet.

Politiet oplyser intet om de dømtes etnicitet, men tre ud af fire af de dømte, blev idømt advarsel om udvisning eller udvisning.

Retten fandt, at de fire gerningsmænd havde begået overfaldet i forening og fastsatte følgende straffe derefter.
• 23-årig mand idømt 1 år og 9 måneder samt udvisning
• 22-årig mand idømt 1 år og 3 måneder
• 21-årig mand idømt 1 år og fik en advarsel om udvisning
• 21-årig mand idømt 1 åg of fik en advarsel om udvisning
• 21-årig mand blev frifundet

”Jeg er tilfreds med dommene, der er et klart udtryk for, at det naturligvis er alvorligt at begå vold med kniv”, siger Stinne Ørving Jensen, der er er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  13-årig dreng slået i hovedet

Tre af de dømte for overfaldet har siddet varetægtsfængslet siden 30. april 2020, mens de to resterende har været frihedsberøvet siden 14. maj. Den 22-årige modtog dommen, mens de tre andre udbad sig betænkningstid.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)