Indvandrere dømt

Fire mænd på henholdsvis 22 år, 23 år, 24 år og 26 år samt en 21-årig kvinde blev den 1. juli 2021 ved Retten i Kolding idømt fængselsstraffe på mellem 3,6 og 5 års fængsel for sammen at have stået bag en profil på det sociale medie Snapchat, hvorfra de solgte bl.a. hash og kokain i Vejle.

Gennem Snapchat-profilen og dertilhørende telefonnumre kunne kunder bestille kokain, som de efterfølgende fik leveret på et mødested i Vejle. Retten fandt, at de dømte havde været involveret i 287 handler i juni 2020, hvor de altså solgte eller forsøgte at sælge knap 400 gram kokain til en lang række personer i Vejle-området.

Den 2. juli 2020 blev de personer fem anholdt og i den forbindelse fandt Sydøstjyllands Politi yderligere ca. 450 gram kokain og 1,5 kg. hash på forskellige adresser, som de dømte havde en tilknytning til.

Den 21-årige kvinde og mændene på 24- og 26 år er fra Vejle, mens de to mænd på 22 år og 23 år er bosiddende i Ikast-området.

Fængselsstraf og indrejseforbud

Den 21-årige kvinde blev idømt 3 år og 6 måneder, mens den 24-årige og 26-årige mand begge blev idømt 4 års fængsel.

Den 23-årige mand blev også fundet skyldig i flere færdselsforhold, for at flygte fra politiet og for tre gange at have været i besiddelse af hash i arresten, hvor han var varetægtsfængslet. Han blev idømt 4 år og 6 måneders fængsel.

LÆS OGSÅ:  FARVEL! I alt 24 års fængsel og permanent udvisning i stor narkosag

Den 22-årige mand blev idømt 5 års fængsel som en fællesstraf, der indeholder 488 dage fra en tidligere dom, som han er prøveløsladt fra.

Derudover blev både den 22-årige, 23-årige og 26-årige mand, udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.

Den 23-årige mand ankede til frifindelse, ligesom den 26-årige mand ankede udvisningsspørgsmålet. De øvrige tre udbad sig betænkningstid efter dommen. De dømte har alle fem været varetægtsfængslet under sagen og forblev fængslet efter dommen.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)