Ingen evidens af effekten af en afskaffet bededag

 

Finansministeriet mener, at der vil være en effekt på den korte bane af at afskaffe store bededag, mens der ikke er evidens for at sige noget om, hvad der sker med effekten på længere sigt. Derfor antager Finansministeriet, at den effekt, der gælder i 2030, også vil gælde varigt, siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i Cepos, til Børsen.

”Finansministeriets ledetråd gennem flere år har været, at når regeringen går ud med et policyforslag, så skal der være evidens for en varig virkning, hvis man vil bruge det som varig finansiering. Men den dokumentation har de ikke her. Det er et problem, at man vil finansiere varige offentlige udgifter med et forslag, der ikke vil give varig finansiering. Det giver et hul i statskassen.

Danskernes arbejdstid generelt er faldende, hvorfor en afskaffet helligdag på sigt ikke vil få danskerne til at arbejde mere. Og man må regne med, at fagbevægelsen vil kræve en ekstra feriedag før eller siden. Den mekaniske effekt, Finansministeriet regner med, er fuldstændig uøkonomisk. Den er overhovedet ikke baseret på økonomi”.

Få 24NYT LEVERET GRATIS PÅ MAIL

Du kan altid afmelde dig både nyhedsmail og samtykke. Vi deler ikke din email-adresse med andre. Nyhedsmailen kan af og til indeholde reklame. Når du tilmelder dig her, accepteres disse vilkår.

24NYT har brug for flere abonnenter til at støtte vores arbejde.

Vær med til at sikre avisens fremtid

29,-/uge

Mindstepris 749,-

Adgang til arkivet

Avisen på mail

Ingen reklamer

Adgang til alle artikler

Min. abonnementsperiode: 6 mdr. 749kr./6 md.

19,-/uge

Mindstepris 989,-

Adgang til arkivet

Avisen på mail

Ingen reklamer

Adgang til alle artikler

Min. abonnementsperiode: 1 år –  kun 989kr. pr. år

Spar 1560 kr.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)