Israelsk lov: Medlemskab af terrorgruppe koster statsborgerskabet

Israels premierminister Benjamin Netanyahu.

I Danmark taler politikerne meget om, hvad man stiller op med hjemvendte krigere, som har været i f.eks. Syrien eller Irak som jihadister. 

Rådgivning, mentorer, uddannelsesstøtte og bolig er nogle af de ting, som den såkaldte Århus-model bød hjemvendte muslimske krigere.

Krigere som vel at mærke har kæmpet for ISIS og lignende islamististe terrororganisationer. Den Korte Avis har ved flere lejligheder behandlet emnet. Læs bl.a. her.

Men i Israel er der tale om en noget mere kontant afregning, når myndighederne opdager, at en borger er medlem af en terrorgruppe.

Farvel og tak

Israelerne har nemlig vedtaget en lov, som betyder at enhver, der er medlem af en udenlandsk terrororganisation, fratages sit statsborgerskab.

Og loven er allerede taget i brug. Ifølge en artikel i Jerusalem Post i går, så har den israleske sikkerhedstjeneste Shin Bet netop afleveret en liste til indenrigsministeriet, som indeholder 20 navne.

LÆS OGSÅ:  FACEBOOK LUKKER 24NYTS SIDE

En proces, hvori statsborgerskabet fratages de pågældende personer, er allerede sat værk.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu i 1968, mens han var soldat i den israelske eliteenhed Sayeret Matkal.

De 20 personer på listen er alle muslimer, som har været i kamp for Islamist Stat. To af de 20 er konvertitter.

I Israel, hvor værnepligten for hhv. kvinder og mænd er to og tre år, har man lidt under muslimsk terrorisme i årtier. Men den lange obligatoriske værnepligt betyder, at næsten alle toppolitikere har solid og væsentlig militærerfaring.

Statsminister er forhenværende elitesoldat

Bl.a har den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, været elitesoldat i den israelske specialenhed Sayeret Matkal, og har iøvrigt deltaget i bl.a. Yom Kippur-krigen.

Mange mener, at den militære erfaring, som en stor del af de israelske politikkere besidder, er medvirkende til, at den jødiske stat ofte har en langt mere realistisk og effektiv tilgang til håndteringen af muslimsk terrorisme, end det f.eks. er tilfældet i Danmark og andre EU-lande.

LÆS OGSÅ:  Nu er der 3 x flere potentielle jihadister, end der er danske soldater

Hvad mener du om en sådan lov? Er den for vidtgående, eller mener du, at Danmark bør vedtage en lignende lov, således at hjemvendte jihadister mister deres danske statsborgerskab én gang for alle? Du kan skrive din mening i kommentarfeltet herunder.

HUSK: 24NYT modtager IKKE mediestøtte. Du kan hjælpe os ved at tegne et abonnement på 1,- om dagen. Klik her. https://24nyt.dk/abonnement/

 

 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb