Jøderne har kun sig selv at stole på

Af Lars Hedegaard.

Gang på gang skal vi høre på politikere og medier, der messer om en to-statsløsning på den israelsk-palæstinensiske konflikt. Senest har den britiske udenrigsminister, David Cameron, plæderet for et sådant arrangement, og det er også den danske regerings ønske. Der går endvidere rygter om, at den amerikanske regering rumsterer med planer om unilateralt at anerkende de palæstinensisk-styrede områder vest for Jordan-floden som en stat med ret til medlemskab i FN – vel at mærke uden at indhente israelsk accept af en sådant skridt

Den hollandske politiker Geert Wilders, som havde stor fremgang ved det seneste valg, sagde engang, at der allerede findes en to-statsløsning, idet det tidligere britiske Palæstina-mandat er afløst af to stater, nemlig Jordan og Israel. Det har han jo ret i, men det er ikke, hvad der normalt menes med tanken om to stater. Meningen er, at de palæstinensisk-styrede områder i Judæa og Samaria samt Gaza skal gøres til en stat.

Den republikanske senator Lindsey Graham – en af Israels mest beslutsomme støtter i den amerikanske kongres – vender sig skarpt mod en sådan ide. ”Jeg finder det uansvarligt og farligt ensidigt at anerkende en palæstinensisk stat, før der er opnået fred med Israel”, udtalte han i går til Fox News. ”Det ville svare til at anerkende tyskerne midt under Holocaust.”

LÆS OGSÅ:  Klumme: Trump-Biden-debatten: Først den ene vej og så den anden vej

Hamas’s overfald på Israel den 7. oktober viser ifølge Lindsey Graham, at palæstinenserne i Gaza ikke er troværdige naboer. ”De voldtager kvinder. De propper babyer i ovne. Vi vil ikke belønne dem for dette angreb.” Senator Graham påpeger også, at ingen i Israel vil give palæstinenserne en stat efter Hamas’s myrderier.

Lindsey Graham har naturligvis ret. Ingen ansvarlig israelsk regering kunne gå med til at anerkende en stat, hvis ledere åbent har proklameret, at deres plan er at udslette den jødiske stat og smide otte millioner jøder i havet.

Hvis en tostats-løsning skal give mening, må palæstinenserne først i praksis vise, at de er villige til at leve i fred med Israel. Hvilket indebærer, at de indstiller deres støtte til terrorister og holder op med at indoktrinere palæstinensiske børn med jødehad.

Det er svært at forstå, at vestlige ledere vil have Israel til at acceptere at være omringet af en stat, hvis hovedbestræbelse er at udslette Israel. Det ville man ikke forlange af noget andet land, men nu taler vi om jøder, og dem er man vant til at hundse med. Det har faktisk været en europæisk specialitet gennem hundreder af år.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)