Juleaften, ingen penge

Margrethe Vestagers første store digitale udspil bliver ifølge Børsen modtaget positivt i dansk erhvervsliv.

Det er “som juleaften” lyder det i en meddelelse fra Dansk Erhverv, ligesom Dansk Industri her i Børsen har udtalt sig positivt om Kommissionens forsøg på at sætte mere skub i digitaliseringen og ruste Europa bedre til det buldrende teknologiske kapløb med USA og Kina.

Der er bare et problem: Selvom EU-landene har forhandlet længe, har de stadig ingen budgetaftale for de kommende syv år – og dermed heller ingen penge til alt det fine og gode, som Kommissionen gerne vil gøre. Ingen mia. til hverken klimastøtte eller datadeling eller forskning og innovation.

24NYT: Den tilgang kender vi godt. I Danmark fyldte klima meget i valgkampen og partiernes overbud, men det har ikke bragt Danmark nærmere en bedre klimapolitik.

Danmark skal igennem en grøn turboomstilling for at nå 70 procents-målet i 2030, men de luftige klimaplaner mangler endnu at bliver omsat til konkrete handlingsplaner.

Ingen ved, hvordan 70 pct.-målet kan realiseres. Eller hvad det præcis vil koste.

Klimaminister Dan Jørgensen forklarer, at det at sætte et ambitiøst mål, uden at vide hvordan man når det, er en helt ny måde at drive politik på. Mon ikke.