Kan Trump trodse oddsene igen?

Når Joe Biden stiller op til endnu en præsidentperiode, vil han ikke kunne gemme sig i kælderen i sit hus i Wilmington, Delaware, som han gjorde med så stor succes i 2020. I stedet vil han forsøge at gemme sig bag en tsunami af negative Trump-overskrifter i de Demokrat-venlige amerikanske medier.

Det, Demokraterne frygter mest, er, at Biden bliver nødt til at forsvare sine resultater, sin alder og sin mentale tilstand over for amerikanerne. Præsidenten ligger nemlig lavt i meningsmålingerne på alle vigtige områder, herunder økonomi (læs her og her), udenrigspolitik, indvandring (læs her og her) og kriminalitet. Meningsmålinger viser, at 65 pct. af amerikanerne over en bred kam mener, at Biden er for gammel. Selv 41 pct. af de demokratiske vælgere mener, at han er for gammel, mens kun 57 pct. mener, at Bidens alder ikke er et stort problem.

Demokraterne klamrer sig derfor til et håb om, at Trump bliver Republikanernes præsidentkandidat, og at han vil gå ned i flammer og tabe valget til Biden. Det er påfaldende, at det ikke er det billede, meningsmålingerne tegner. Real Clear Politics’ gennemsnit af meningsmålinger af en hypotetisk valgkamp viser nemlig, at Trump fører over Biden med 4 point. Det skal sammenholdes med, at i 2020 førte Trump på intet tidspunkt over Biden i meningsmålingerne.

Ifølge meningsmålingerne ser 55 pct. af amerikanske vælgere negativt på Trump, hvilket svarer til antallet af vælgere, der så negativt på Hillary Clinton i 2016. Med så dårlige tal kan man i USA ikke vinde et præsidentvalg og Hillary tabte. Men i dag er antallet vælgere, der ser negativt på hhv. Biden og Trump, identisk. Biden og Trump er med andre ord lige populære (eller upopulære).

I 2020 anså de fleste amerikanere Joe Biden for at være en ærlig og moderat samler samt en dygtig udenrigspolitisk håndværker, men det gør de ikke mere. Joe Biden har lovet at samle et dybt splittet USA, hele ”Amerikas sjæl”, og genoprette ”åbenhed og tillid” efter årene med Donald Trump. Talrige meningsmålinger viser imidlertid, at et flertal af vælgerne mener, at landet fortsat er splittet på trods af Bidens løfter om at være en politisk brobygger og en samlende præsident.

Og når amerikanerne sætter spørgsmålstegn ved det fornuftige i USA’s støtte til Ukraine, bekymrer sig over, at Bidens underdanighed og eftergivenhed over for Kina er ved at bringe USA i fare, og er forfærdede over sammenbruddet af de traditionelle alliancer i Mellemøsten, så klinger Demokraternes fortælling om, at Donald Trump er den mindre dygtige og troværdige forsvarer af USA, hult.

Selv om der er mange republikanske vælgere, som ikke er sikre på, at Trump kan vinde præsidentvalget og mener, at der findes andre republikanske kandidater, som har bedre muligheder for at slå Biden i 2024, er det i øjeblikket svært at se, at nogen af de 13 republikanske præsidentkandidater kunne udfordre Trump. Han sidder fortsat tungt på Det Republikanske Parti (læs her og her).

Der er naturligvis lang tid til præsidentvalget i nov. 2024, og meningsmålingerne kan nå at skifte. Det kan godt være, at republikanske vælgere ikke vil have lyst til at stemme på en kandidat, der er blevet anklaget for kriminelle handlinger. Det kan også være, at vælgerne bliver trætte af Trump og vil hellere stemme på en anden republikansk kandidat. Men det er lige så sandsynligt, at vælgerne vil gøre oprør. Et flertal af vælgerne mener nemlig, at anklagerne mod Donald Trump er politisk motiveret, og mange er forfærdede over woke-ekstremismen i Bidens Hvide Hus. Ifølge den seneste Rasmussen-måling mener 55 pct. af amerikanerne, at de mange kriminelle sigtelser enten vil hjælpe Trump til magten eller vil de ikke have nogen betydning for hans muligheder for at vinde præsidentvalget i 2024. Og ifølge en anden måling opfatter de fleste amerikanere Trump som en stærk leder og Biden som en svag leder.

Det meste af USA er ganske enkelt ikke med på Bidens woke-agenda. Et flertal af vælgerne er uenig i Bidens påstand om, at USA er systemisk racistisk, og er imod en regeringspolitik, som favoriserer én racegruppe frem for en anden. Et flertal af vælgerne betragter Demokraternes holdning om, at abort er acceptabel til og med niende svangerskabsmåned, som ekstrem. Et flertal af vælgerne er imod Biden-regeringens indvandringspolitik, der har tilladt mere end 5 millioner migranter at komme ind i USA. Et flertal af vælgerne er imod Bidens klimapolitik, som medfører voldsomme indgreb i amerikanernes liv. Folk kan lide deres gaskomfurer og nyder at køre i benzindrevne biler. Mange opfatter Bidens fokus på den grønne omstilling som forceret og uigennemtænkt.

Biden-klanens og Demokraternes situation er yderligere kompliceret af, at Republikanerne nu for alvor går til angreb på korruptionen i Bidens familie. På sigt er formålet at stille Joe Biden for en rigsret. Formanden for Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, sagde for nylig, at der synes så meget kød på korruptionsanklagerne mod Biden-familien, at man nu kan holde en høring om en rigsretssag, så man kan få de nødvendige oplysninger og viden om de millionindtægter (eller bestikkelser), som 11 medlemmer af Biden-familien igennem mange år har modtaget fra Kina, Ukraine og Rumænien, og som angiveligt blev brugt til at påvirke USA’s politik.

Det forplumrer billedet, at woke-tilhængerne har været de mest højtråbende, idet de har nydt opbakning fra de fleste medier, Wall Street, Big Tech, Biden-regeringen, den dybe stat i Washington og Det Demokratiske Parti. Men trods woke-tilhængernes propaganda og hjernevask betegner ca. 70 pct. af amerikanerne sig fortsat enten som konservative eller moderate. Med andre ord bekender de fleste amerikanere sig til nationalkonservatisme baseret på orden, sikkerhed, grænser, national identitet og traditionelle borgerlige værdier om kernefamilie, kristendom, køn og seksualitet. Og det betyder, at Biden og hans woke-slæng trods ihærdige bestræbelser ikke har haft held med at underminere USA’s traditionelle værdier og gøre amerikanerne klar til den totalitære socialisme, som USA’s venstreorienterede elite ellers drømmer om.

Der er flere og flere tegn på, at de amerikanske vælgere er vrede. Det krænker nemlig deres retsfølelse og retfærdighedssans, at Demokraterne og Republikanerne ikke er lige for loven, og at Bidens justitsministerium i stigende omfang bruges som politisk våben over for Det Republikanske Parti og især Trump og hans støtter. Amerikanerne er desuden vrede over ekstremismen og kultdyrkelsen af seksuelle minoriteter i Bidens Hvide Hus, så det kan tænkes, at de vil gøre oprør, trodse eliten og medierne og stemme på Trump i 2024. Den mulighed kan ikke afvises.

De aktivistiske, statskontrollerede danske medier, som pr. tradition hepper på Demokraterne, har i flere år haft en stående ordre om ikke at skrive om den korrupte Biden-familie, men nu hvor nettet strammer sig mere og mere om præsidenten, og hvor der bag kulisserne i Det Demokratiske Parti arbejdes hårdt med henblik på at udskifte den halvdemente Biden med en anden præsidentkandidat, går den ikke længere med at lege stilleleg. Forvent derfor flere Biden-kritiske artikler i det Demokrat-venlige danske medier.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)