Kend alt til licitationer

Har I været ved at se nærmere på, hvad der egentlig gælder, når det kommer til licitationer? Det er et bredt område, og det kan være svært helt at gennemskue, hvad der egentlig er op og ned. Specielt fordi der også er forskel på, hvad der gælder, alt efter om der er tale om en offentlig eller en privat licitation. Det er vigtigt for jer at have styr på, så I altid overholder gældende regler. Læs mere om licitationer her.

Henholdsvis tilbuds- og udbudsloven skal naturligvis overholdes, alt efter værdien på projektet. Er der tale om offentlige myndigheders licitationer, skal disse altid overholdes. Det gælder blandt andet i regionerne. Et begreb som offentligretlige organer kan derimod være en anelse anderledes. Her er tale om offentlige institutioner drevet med forretningsmæssigt formål, og disse følger ikke nødvendigvis samme lovgivning, når det kommer til licitationer.

Hvordan ser det ud i privaten?

Når det kommer til private bygherrer, er det tilbudsloven, der skal følges. Det gælder uanset hvor stort eller småt, projektet er, så som privat bygherre er det denne lovgivning, man skal have styr på. Vurderer man, at man er i tvivl om forskellige ting på området, kan det blive nødvendigt i stedet at række ud til specialister eller rådgivere, så I ved, at I overholder de forskellige konkurrenceudbudsregler, der er en del af tilbudsloven.

Totalentreprenører kan i mange tilfælde godt stå med offentlige projekter. Her indhentes ofte tilbud fra underentrepriser, og hvert af disse tilbud skal naturligvis også følge tilbudsloven.

Alle byggeopgaver kan reelt set sendes i licitation. Så snart et projekt lever op til de krav, der er i enten udbuds- eller tilbudsloven, vil det være tilfældet, uanset om der er tale om offentlige eller private byggeprojekter. Hvis I er i tvivl om, hvorvidt jeres projekt måske skal udbydes til licitation, er det en god idé at læse guiden.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)