KLIMA: Kommunerne lægger vindmøllegodkendelser døde

Med aftalen “Danmark kan mere II” fra juni 2022 nåede et politisk flertal til enighed om en ambition om at få firedoblet produktionen af sol- og vindenergi på land, men et stort antal landvindmøller venter på at blive sagsbehandlet i landets kommuner på grund af borgermodstand, klagenævnsafgørelser og lange sagsbehandlingstider, skriver Kristeligt Dagblad.

”I alt er 4840 megawatt landvind – svarende til 1000 nye vindmøller – klar til behandling eller ved at blive planlagt i kommunerne. ’Opgørelsen peger på et tydeligt problem med, at vi ikke får skubbet tilladelserne igennem i kommunerne, så mine medlemmer kan få sat endnu flere vindmøller og solceller op’, siger den tidligere formand for Venstre og direktør i Green Power Denmark, Kristian Jensen.

Ifølge Green Power Denmark ser det i hele 2023 ud til, at der kun vil blive opstillet et landvindsprojekt på 11 møller. ’Hvis man brugte nogle af de muligheder, der er for at rydde op i bureaukratiet – både regelsystemet og måden, som man behandler klagerne på – så ville det kunne gå langt hurtigere’, siger Kristian Jensen”.

24NYT: SVM-regeringen har meldt ud, at den vil firedoble produktionen af grøn strøm fra vindmøller og solceller på land. Det lyder godt, men borgmestre rundt om i landet ved godt, at det erfaringsmæssigt vil resultere i klager og vrede borgere i tusindvis og dermed straf ved det efterfølgende kommunalvalg. Erfaringsmæssigt koster den første vindmølle i en valgkreds borgmesterpartiet 9,5 procentpoint på valgdagen. Derfor kan det ikke undre, at kommunerne nøler med at godkende vindprojekterne.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)