Klumme: Ryanair giver jobs til fremmede i stedet for danskere


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Ryanair er blevet 3. største selskab i Københavns Lufthavn. Det skulle man jo tro ville give gode dansk jobs. Men det gør det ikke.

I stedet forsvinder de til udlandet, hvor Ryanair har fundet nogle, der vil arbejde til lønninger, som i Danmark ville blive kaldt vildt løndumpning.

Hvordan kan det overhovedet ske?

Københavns Lufthavne nyder godt af store milliontilskud til programmet for ruteudvikling Copenhagen Connected, der finansieres af blandt andet Københavns Kommune med henblik på at støtte udviklingen af nye flyruter. Det kan DF sådan set godt leve med.

Men vi kan ikke leve med måden man gør det på. Det har nemlig givet plads til, at det omdiskuterede flyselskab Ryanair har fået svimlende 118 millioner kroner i opstartsrabatter af Københavns Lufthavn. I kraft af de heftige rabatter, er de blevet 3. størst i lufthavnen.

De fleste ved vist, at Ryanair er notorisk berygtet for at gøre praktisk hvad som helst for at omgå de regler, som vi har i blandt andet Danmark hvad angår overenskomster, almindelig indkomstbeskatning, hyre folk til lønninger, som var det i Danmark, ville blive kaldt løndumpning og så videre.

Når det er 3. største i København, så er det ikke fordi de har base i Københavns Lufthavn. Næh – de flyver fra billige destinationer til København – uden at de dermed har brug for at holde sig til de danske regler. Det hele sker med massiv støtte i form af rabatter fra lufthavnen.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Socialdemokraterne i Region Hovedstaden står for talentløshed

Overborgmester Frank Jensen har i forbindelse med debatten om Ryanair tidligere oplyst, at han i flere sammenhænge mødes med repræsentanter fra Københavns Lufthavn. Hvis Frank Jensen vitterligt har haft den dialog, så har resultatet været ualmindelig ringe.

Arbejdspladserne går forbi Københavns Lufthavn og går i stedet til udlændinge – og det åbenbart med socialdemokraternes velsignelse.

Fra 2010-2018 er der cirka 127 millioner kroner til ruteudvikling i Københavns Lufthavn via Copenhagen Connected. Cirka samme beløb som lufthavnen har givet Ryanair i rabat.På samme tidspunkt er markedsandelen for de selskaber, som betaler overenskomstmæssige danske lønninger, faldet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)