Kørte med promille over 2,0 og fik beslaglagt bilen

Mandag kl. 07.01 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 58-årig mandlig bilist, der havde kørt på Havnevej i Grenaa bag ved en varebil, der kørte noget usikkert og slingrede en del. Pludselig svingede varebilen til venstre ad Hornsleths Allé, hvor den var kørt ind over fortovet og havde ramt et vejskilt.

Den 58-årige mand kunne se, at bilen holdt stille, men at der stadig sad nogen bag rattet, og han vendte derfor rundt for at tjekke, om føreren af varebilen var ok. Da manden gik hen til varebilen, kunne han se, at den kvindelige fører kørte frem og tilbage for at komme fri at det vejskilt, hun havde påkørt.

Da den 58-årige mand tog kontakt til kvinden, fik han staks mistanke om, at hun var påvirket, og han kontaktede derfor politiet, der bad ham om at forsøge at få fat i bilnøglerne, så kvinden ikke kunne køre videre.

Det lykkedes den 58-årige mand at få nøglerne ud af tændingen, hvorefter kvinden steg ud af bilen og begyndte at forlade stedet til fods. Den 58-årige mand fik hende dog retur til bilen, hvor de afventede politiet.

Da politiet ankom til stedet, blev den 48-årige kvinde alkometertestet, og det afslørede, at hun havde en promille over 2,0, hvorefter hun blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, og bilen blev beslaglagt med henblik på konfiskation.

LÆS OGSÅ:  Første dom: Bil konfiskeret af retten efter vanvidsbilisme

Det viste sig også, at kvinden allerede havde fået administrativt inddraget førerretten, hvorfor hun også blev sigtet for kørsel uden førerret. Senere på dagen blev varebilens 60-årige mandlige ejer desuden sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)