Kom nemt i gang med havearbejdet: køb højbede og plantekasser

Der er mange gode grunde til at gå i haven og plante enten blomster eller grøntsager. Det er først og fremmest dejligt at komme ud i den friske luft og nyde det gode vejr, og det vil give energi og overskud, når du med hovedet fyldt med frisk luft vender snuden indenfor igen.

Det er også sundt for kroppen at bevæge sig rundet mellem planterækkerne, og der er god motion i at hakke, luge, rive og så videre. Havearbejde er med andre ord en hobby, som er sund for både krop og sjæl, og der er således ingen grund til at lade din have stå uberørt hen, hvis du har mod på at få lidt jord under neglene.

Men hvordan kommer du bedst i gang med at dyrke haven, hvis du ikke har været i gang før? Den bedste og nemmeste måde er ved hurtigt at etablere nogle bede ved hjælp at præbyggede højbede og plantekasser.

Fordele ved at vælge højbede og plantekasser

Der er meget arbejde forbundet med at etablere et klassisk bed i haven, da du først skal grave ud for derefter at luge jorden fri for græs og ukrudt. Alt dette kan du dog undgå ved at købe plantekasser og højbede, da eksempelvis et højbed bare kan placeres direkte på græsplænen.

Det eneste, du skal gøre, er at placere højbedet der, hvor du gerne vil have et bed. Herefter fylder du det op med en god muldjord, og så kan du straks gå i gang med at plante blomster eller grøntsager.

Du kan alternativt også købe selvvandingskasser, som er et godt valg for dig, der ofte glemmer at vande. Med en selvvandingskasse behøver du ikke at tænke på at vande i et par uger, hvilket er perfekt, hvis du skal på ferie, eller hvis du bare er den glemsomme type.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)