Komisk! Svenske medier skjuler Dalai Lamas kommentar om “Europa for europæere”

De etablerede svenske medier – både aviser og tv – er kendt for at udelade nyheder, de finder upassende for deres politisk korrekte dagsorden. Nu kom der endnu et ’morsomt’ eksempel.

Dagens Nyheter, Sveriges største morgenavis, og Gøteborg Posten, den største avis i Vestsverige og en af de største aviser i Sverige, slettede artikler, “der uheldigvis var kommet til” at citere, at Dalai Lama i onsdags i Malmø opfordrede flygtninge i Europa til at vende hjem og hvor han samtidig havde formanet dem: “Europa tilhører europæerne”.

Torsdag skrev Samhällsnytt om, hvordan den tibetanske åndelige leder og modtager af Nobels fredspris under et besøg sit Sverige opfordrede folk, der flygter til Europa, til ikke at blive her, men i stedet vende hjem så hurtigt som muligt.

Han konkluderede også, at Europa tilhører europæere, ligesom Tibet tilhører tibetanerne.

Lamaens udtalelser var uacceptable for flere svenske aviser, herunder som nævnt Dagens Nyheter og Gøteborg Posten, som valgte at slette artiklerne. De nu slettede artikler var baseret på TT’s nyheder (Tidningarnas Telegrambyrå, svarer til Ritzau i Danmark)

De er blev erstattet med nye artikler, som fremhæver andre, mere “politisk korrekte” citater fra Dalai Lama –blandt andet en udtalelse, hvor han taler positivt om EU.

Klik på linket til den oprindelige artikel:

https://www.gp.se/nyheter/sverige/dalai-lama-flyktingar-ska-återvända-1.8215577

så vil du blive omdirigeret til en helt anden artikel med titlen: ”Dalai Lama ser EU som förebild” i stedet for ”Dalai Lama: Flyktingar ska återvända” .

LÆS OGSÅ:  Mediernes dækning af amerikansk politik er en farce

Flere andre aviser har fulgt Gøteborg Postens eksempel.

Dagens Nyheter har derimod valgt blot helt at droppe den “kontroversielle” artikel.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)