Kongelig teatermagi i Rødovre

Solodansere ved Den Kongelige Ballet Holly Dorger, Andreas Kaas og Wilma Giglio foto: Peter Irgens
Solodansere ved Den Kongelige Ballet Holly Dorger, Andreas Kaas og Wilma Giglio foto: Peter Irgens

Det Kongelige Teater åbner udstillingen “The Power of Drama” i Rødovre Centrum.

Teater er et univers af musik, sang og dans, store følelser og små stemningsskift. Teater er drama, levende mennesker på en scene, der spiller sammen med et nysgerrigt publikum i salen. I en verden, hvor næsten alt er blevet digitalt, kan teatret noget helt andet. For selv om alting efterhånden foregår på skærme, så er livet jo live. Teater er live.

Det kan du opleve de næste to måneder i Rødovre Centrum, hvor Det Kongelige Teater rykker ind.

Udstillingen “The Power of Drama” åbner med en perlerække af små forestillinger på scenen ved Festpladsen fredag den 1. april og lørdag den 2. april. Den 2. april vil teaterchef Kasper Holten selv være med til at fejre samarbejdet med Rødovre Centrum.

Kom og oplev opera, ballet og klassisk musik live i børnehøjde, hvor alle kan være med.

Fredag den 1. april kl. 16:00 

Lørdag den 2. april kl. 12:00 

”Med udstillingen i Rødovre Centrum håber vi at møde dig med lidt kunst midt i hverdagen,” siger teaterchef Kasper Holten. ”Gå på opdagelse i de forskellige stande. Lyt, se, og mærk og kom også gerne forbi de dage, hvor et udpluk af vores kunstnere optræder på scenen på Festpladsen.”

Udstillingen “The Power of Drama” byder på klassisk kunst i utraditionelle rammer. Der vil være både kostumer, rekvisitter og installationsvideoer, der giver mulighed for at komme helt tæt på skuespil, musik, opera og ballet. For de danseglade sjæle vil der også være mulighed for at give sig i kast med piruetter og pliéer på ægte dansegulv fra teateret. Udstillingen indeholder smukke kostumer fra blandt andet balletten Svanesøen, skuespillet PRIDE og operaen Begærets Mysterier, der havde Henrik Vibskov som designer.

LÆS OGSÅ:  Teater: "Pigen fra Vesten" bliver for første gang nogensinde sat op på Det Kongelige Teater

”Efter en tid, hvor vi har skulle holde afstand til hinanden, kan der være noget berusende ved at få oplevelser sammen med andre mennesker,” siger Kasper Holten. ”Teatret forbinder mennesker – når vi sammen mærker musikken gå i blodet på os, mærker tårerne presse sig på eller mærker at vi får lyst til at tænke mere over livet.”

Udstillingen varer fra 1. april til 6. juni.

Den 11. april åbner desuden en stor fotoudstiling med 64 magiske billeder fra Det Kongelige Teater.