Krænket muslim kræver erstatning på 120.000 kr. for at skulle give mænd hånden

Foto: George Hodan

Den kvindelige muslim, Fardous el-Sakka, som er lærervikar på Kunstskabsskolen i Helsingborg, nægter at give mænd over 18 år hånden. Ifølge kvinden forbyder hendes religion, Islam, hende i at gøre dette.

Det skriver det Fria Tider.

Da håndtryk kønnene imellem imidlertid forventes på hendes arbejdsplads, har det resulteret i, at hun har anlagt sag imod Kunstskabsskolen for diskriminering, og kræver ifølge svenske medier en uhørt høj erstatning (120.000 svenske kroner) for denne påståede krænkelse og forskelsbehandling.

Den krænkede muslim har fået fuld opbakning at sin fagforening, som fører sagen på hendes vegne i retten.

SvD oplyser, at sagen især er vigtig, fordi man regner med at resultatet af den vil danne præcedens for fremtidige lignende sager.

Kunstskabsskolen mener modsat, at sagen handler om ligestilling. Ifølge advokat Lars Bäckström er det første gang nogensinde i Europa, at man har ført en sag af den slags så højt op i det retslige system.

Historien melder imidlertid ikke, om de mænd som den muslimske lærervikar nægter at give hånden, føler sig diskrimineret som følge af deres køn og den forskelsbehandling den muslimske lærervikar dermed udsætter dem for.

Hvad mener du om dette krav? Skriv gerne din mening i kommentarfeltet på 24NYT nedenfor.

Kommentarer