KULTURBERIGELSE? Mistænkt i drabssag fra Jylland anholdt i arabisk land

Den 35-årige mand, som Nordjyllands Politi i marts og april måned efterlyste som mistænkt i en sag om drabsforsøg begået i Frederikshavn den 2. marts 2022, er blevet anholdt af politiet i Libanon.

 

Det har lokale myndigheder i Libanon oplyst til den danske ambassade i Beirut, fortæller lederen af efterforskningen af sagen, politikommissær Peter Skovbak.

”Vi har ledt efter den mistænkte i flere måneder og har blandt andet i den forbindelse haft ham efterlyst i offentligheden. Jeg er tilfreds med, at den pågældende mand nu er anholdt, således at vi kan få ham udleveret til videre retsforfølgning i forbindelse med denne alvorlige sag,” lyder det fra efterforskningslederen.

Den mistænkte 35-årige blev 23. maj 2022 ved Retten i Hjørring varetægtsfængslet in absentia – og det var på det grundlag, at manden også efterfølgende blev efterlyst internationalt.

 

Skal udleveres

Politikommissær Peter Skovbak kan ikke udtale sig om, hvornår den mistænkte præcist bliver udleveret til Danmark. Aktuelt sidder han fængslet i Beirut, og der følger nu udveksling af informationer via Interpol, der skal danne grundlag for udleveringen og det videre forløb.

”Men når den mistænkte kommer til Danmark, så skal den mistænkte blandt andet afhøres til sagen, ligesom vores arbejde med sagen i øvrigt fortsætter.”

 

Selve drabsforsøget

Selve sagen, der gav anledning til sigtelsen for drabsforsøg mod mistænkte, skete i Frederikshavn den 2. marts 2022. Mere præcist ved Abildgård Kirke i Frederikshavn.

LÆS OGSÅ:  14-årig pige massevoldtaget – sigtet er angiveligt araber

”Ved denne lejlighed blev en 25-årig mand fra Frederikshavn stukket med kniv samt slået i hovedet med et slagvåben,” forklarer Peter Skovbak, der tilføjer, at der i den samme sag er varetægtsfængslet yderligere tre personer, sigtet for drabsforsøg.

Politiet har ingen yderligere informationer i sagen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)