Kun 21 er sigtet for at bryde burkaforbud

En opgørelse, som Rigspolitiet har udarbejdet for Berlingske, viser, at politiet landet over fra 1. august 2018 til 17. juni 2019 har rejst 21 sigtelser for overtrædelse af burkaforbuddet.

Dansk Folkepartis (DF) gruppeformand, Peter Skaarup, sætter derfor spørgsmålstegn ved, om politi og myndigheder tager opgaven med at håndhæve forbuddet tilstrækkeligt alvorligt. Ifølge Peter Skaarup lyder det ”bestemt ikke af meget”.

Man har det indtryk, at udfordringen med burka og niqab i Danmark er væsentlig større, end de her tal giver anledning til at tro. Er det noget, man prioriterer for lavt? For at rejse en sigtelse kræves det jo, at en anmeldelse bliver taget alvorligt, og at politi og myndigheder gør noget ved den”, siger Peter Skaarup.

24NYT: En undersøgelse, som Berlingske har gennemført, viser, at en stribe af stramningerne på udlændingeområdet aldrig har været taget i anvendelse. Hver femte – i alt 23 stramninger – er aldrig blevet benyttet.

Paradigmeskiftet er blålys for folket, for på alle niveauer i det danske samfund gør indvandrervenlige politikere og embedsmænd alt for at undergrave stramningerne i udlændingepolitikken.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)