Kvælningsfare: Butikker tilbagekalder slik

Har du købt disse produkter, opfordrer Fødevarestyrelsen dig til at smide dem ud eller levere dem tilbage til butikken. Slikket er farligt for små børn, da det kan svulme op i svælget og dermed udsætte dem for kvælningsfare.

De såkaldte ’Jelly Straws’ kan udsætte børn for kvælningsfare. Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere til at kassere slikket.

Specialvarebutikker i hele landet tilbagekalder nu flere varianter af jellyslik.

Jellyslikket indeholder tilsætningsstofferne E410 og E407, som gør, at slikket kan svulme op i svælget.

Det er farligt for små børn, som er i fare for at blive kvalt, hvis de spiser produktet i én mundfuld.

Tidligere på måneden blev de første varianter af jellyslik tilbagekaldt af specialvarebutikker på Sjælland og i Jylland.

Fødevarestyrelsen har gennemført en særlig kontrol for at sikre, at de butikker, der har solgt slikket, har fjernet det fra hylderne – og for at undersøge, om der sælges flere typer farligt jellyslik.

I forbindelse med kontrollen er der fundet flere potentielt farlige varianter af jellyslik, som nu også tilbagekaldes.

Det tilbagekaldte slik omfatter varianterne Sweet Mellow Jelly Straws, OJuicy Fruit Jelly, ABC Jelly Straws, ABC Jelly Fruity og Speshow Jelly Straws. Slikket bliver solgt i mindre specialvarebutikker i hele landet.

Fødevarestyrelsen fraråder forbrugere at købe jellyslik. Har man købt slikket, opfordrer Fødevarestyrelsen til at kassere det eller levere det tilbage til butikken.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)