Lange fængselsstraffe til udlændinge

Fire mænd – en russisk statsborger og tre lettiske statsborgere – er i dag blevet dømt for at smugle et stort parti kokain ind i landet fra containerskibet Duncan Island

De fire mænd er hver blevet idømt fængsel i 12 år og er alle udvist for bestandig.

De blev anholdt den 15. februar i en koordineret aktion med Københavns Politi i spidsen. På det tidspunkt befandt containerskibet sig i farvandet ud for Langeland på vej mod Skt. Petersborg i Rusland.

Den ene dømte, en dengang 49-årig mand fra Letland, var om bord på skibet og kastede kokainen i vandet i fire vandtætte sække. To andre dømte samlede herefter pakkerne op i en mindre båd, hvorefter de transporterede kokainen til et mødested nær Tranekær på Langeland. Her ventede den fjerde i en bil, som de pakkede kokainen ned i henblik på at transportere den til København og videre til ukendte steder i Skandinavien.

Længere nåede de imidlertid ikke, for politiet slog til og anholdt de tre mænd – en dengang 50-årig mand fra Rusland og to lettiske statsborgere på dengang hhv. 41 og 44 år – på Langeland.

Samtidig blev containerskibet Duncan Island bordet og de 24 besætningsmedlemmer anholdt. 23 af dem blev løsladt igen, da ransagningen af skibet var gennemført og skibet frigivet. Det 24. besætningsmedlem – den dengang 49-årige lette – har siddet varetægtsfængslet siden.

LÆS OGSÅ:  Gemte kokain i et kinderæg

»Der er tale om kriminelle, som havde planlagt og fordelt rollerne i mellem sig, hvilket er et tydeligt tegn på, at der er tale om organiseret kriminalitet. Samtidig er det en stor mængde narkotika, der er rigtig mange millioner værd. Dommen afspejler, at byretten ser med stor alvor på kriminalitet af denne kaliber, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med,« siger anklager Emilie Klausen.

Dommen blev afsagt af Retten i Svendborg. De fire mænd har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)