Lars og Mette og Gaza: Vi er stolte af jer!


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

80% af alle palæstinensere på Vestbredden og i Gaza støtter Hamas. Det gør Danmark og ICC (den internationale kriminelle domstol) også.

Lige På og Hårdt har kun rosende ord for denne statsmandshandling, men mener Danmark bør køre linjen helt ud.

Lige her og nu bør konsekvensen naturligvis være, at Hamas’ diplomater får ret til at oprette en ambassade i København og nyde fordel af alle Geneve-Konventionens beskyttelsesparagraffer, inklusive middag på Amalienborg og håndslag og skulderklap fra Freddy og Mary.

Det manglede bare.

På længere sigt må Lars og Mette på Danmarks vegne stille sig i spidsen for en revision af samtidshistorien.

Der er nok at tage fat på.

Lige På og Hårdt vil gerne bidrage til et par af dagsordenspunkterne ved Lars og Mettes og Kongeparrets officielle statsbesøg hos Palæstinenserne på Vestbredden og i Gaza, som nok må være lige om hjørnet.

Nazisternes ledere blev som bekendt stillet for 1945’s pendant til ICC, Nürnberg-domstolen. Og hængt.

Men manglede der ikke nogen? Var de Allierede og Aksemagterne, Japan og Nazityskland ikke lige som Hamas og Israel lige gode om det?

Hvad med Churchill, som tæppebombede hundredtusindvis af civile i både Hamborg og Dresden længe efter disse byer havde tabt enhver militær betydning?

Og hvad med Roosevelt? Brandbombningen af Tokio var en ren terrorhandling, som kostede mere 100.000 japanske civile livet? Eller Hiroshima og Nagasaki, som var uden militær betydning og hvis eneste formål var at bombe civilbefolkningen tilbage til stenalderen?

Danmark bør igen, ligesom under 2.Verdenskrig, placere sig centralt i det internationale samfunds kamp mod tyranni og terrorisme ved at bruge Gaza-krisen til en omskrivning af historien.

Lars og Mette: Gør os stolte af jer.

Steffen Skovmand

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)