Lawfare: en  massiv, men fredelig, protest mod kollapset af den engelske retsstat


Hver uge tager 24NYT temperaturen på ytringsfriheden både i og udenfor Danmark. Medlemmer af Trykkefrihedsselskabets ledelse skriver på skift om aktuelle emner, hvor det frie ord er sat på prøve.


 

Foto. Aia Fog

Lørdag den 1. juni deltog Trykkefrihedsselskabet i en stor demonstration i det centrale London, arrangeret af den engelske ytringsfrihedsaktivist og borgerjournalist Tommy Robinson som en protest mod den tiltagende underminering af den engelske retsstat, der finder sted inden for politiet og store dele af retsvæsenet, og som har forgrenet sig langt ud i de sociale myndigheder.

I adskillige fremragende dokumentarer – der påfaldende nok aldrig bliver omtalt i de engelske mainstreammedier – har Tommy Robinson de seneste år dokumenteret, hvordan den engelske arbejderklasse og deres piger ikke bare er mål for pakistanske grooming-gangs; det engelske politi og myndigheder negligerer efterforskningen, undlader i mange tilfælde at rejse tiltale, ligesom de unge ofre for de pakistanske grooming-gangs overgreb langt fra får den hjælp og støtte fra de sociale myndigheder, de har krav på.

Der eksisterer i det officielle England ikke bare en udbredt modvilje mod at erkende den ekstreme muslimske slagside i voldtægts- og grooming-kriminaliteten, men tillige en underliggende despekt for de lavere sociale klasser, der ikke alene omfatter ofrene for de pakistanske grooming-gangs, men som er udstrakt til alle områder, hvor islam støder an mod det omgivende samfund, hvilket i alt væsentligt er relateret til arbejderklassen, der om nogen mærker konsekvenserne af befolkningsudskiftningen.

Tommy Robinson har med sit journalistiske virke og sine ofte rystende dokumentarer givet den engelske arbejderklasse en mulighed, de ellers ikke har for at komme til orde og har eksponeret myndighedernes svigt og den alt for udbredte korruption hos politiet og de sociale myndigheder, der i adskillige tilfælde har alt for tætte bånd til de kriminelle bander.

LÆS OGSÅ:  Når regnbue-imperialisme møder en tam borgerlighed

Det har indtil videre givet ham flere straffesager på halsen og lige nu truer en ny straffesag, hvor anklagemyndigheden påstår op til to års fængsel, fordi Tommy Robinson i dokumentaren ”Silenced” trodser et forbud mod at omtale den såkaldte ”Jamal-sag” og netop eksponerer, hvordan lokale myndigheder har givet en hel skole mundkurv på og betalt rektor og lærere penge for ikke at fortælle sandheden om en voldelig og decideret farlig syrisk dreng, som de engelske mainstreammedier, helt uhørt, har fremstillet som en stakkels forfulgt flygtningedreng.

Demonstrationen i lørdags, som blev kaldt ”Lawfare”, var udtryk for en voksende protest mod retsstatens svigt af de mest udsatte i samfundet og den politiske forfølgelse af dem, der eksponerer skævheden i retssystemet og det rets- og værdikollaps, der finder sted i England. Og det var på alle måder en både stor og vigtig begivenhed: ca. 30.000 fredelige demonstranter med flag fyldte Parliament Square og stod i flere timer og lyttede til taler og sange og overværede premieren på Tommy Robinsons nyeste dokumentar ”Lawfare: a totalitarian State”, og over 800.000 fulgte begivenheden på de sociale medier. En på én gang stor succes og et foruroligende udtryk for den voksende utilfredshed med de engelske myndigheder og retstilstanden i det land, der tidligere var et forbillede for Europas demokratier.

Trykkefrihedsselskabet deltog som sagt også, og vi blev slået af den varme interesse, vi blev mødt med overalt, hvor vi kom frem med vores banner og af, hvor disciplineret og koordineret, eftermiddagen forløb trods demonstrationens varighed på over 4 timer: ingen ballade, ingen optøjer, men koncentreret og medlevende opmærksomhed på alt, hvad der foregik på den enorme skærm, der var blevet sat op i dagens anledning. Det må have været en stor skuffelse for de medier og meningsdannere, der havde håbet at kunne stemple demonstrationen som en samling voldsparate højre-fascister: sølle to arrestationer var, hvad den samlede demonstration kunne mønstre. Til sammenligning arresterede politiet i London 56 fodboldtilhængere i forbindelse med UEFA CUP finalen, der fandt sted samme aften.

LÆS OGSÅ:  Techgiganterne censurerer brugere på baggrund af en fælles database over 'ekstremister'

I næste uge får Trykkefrihedsselskabet igen besøg af Tommy Robinson, når han gæster vores telt Frihedens Station på Folkemødet, som selskabet lejer sammen med Dansk Regnbuerråd, Islamkritisk Dialogkaffe, Ord mod Ord og Karen West. Det sker fredag den 14. juni  kl. 16-17 i Danchells Anlæg 15A.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)