LEDER: MEDIERNES MASSIVE SELVBEDRAG – MEDIEBOSSERNE LYVER

De danske chefredaktører og mediechefer befinder sig i et parallelunivers, hvor en kombination af hovmod og selvbedrag krydret med en mangel på vilje og evne til at skue i egen barm hører til dagens uorden.

Mediebosserne lyver over for sig selv og over for deres læsere. Konstant og uafbrudt. De lyver hver dag. Ugen rundt. Året rundt. De lyver, når de sover. De lyver, når de står op. De lyver, når de barberer sig, de lyver, når de sidder i toget på vej på arbejde, de lyver til møderne med deres ansatte, de lyver over for de seere, der selvpinerisk ser Presselogen, de lyver på vej hjem fra arbejde. De lyver over for deres koner, deres børn og deres bankrådgivere. Ja de lyver med stor sandsynlighed stadig, når de ligger i deres iskolde grave. Og de ved det ikke engang selv. For hos dem er løgnen blevet til sandhed. Vi er vidne til tidens ultimative selvbedrag.

LÆS OGSÅ:  Ældre dame var hjælpsom over for to udlændinge – det var en stor fejl

Så mediebosserne kan faktisk delvis undskyldes. For når man er dybt begravet i et ekkokammer eller i ”Platons sorte hule”, så kan man rent filosofisk ikke sætte sig i andres sted. Man er blind over for anderledes og legitime positioner, fordi erkendelsen ikke har mulighed for at opstå.

Se nu bare på de statsstøttede mediebossers nye yndlingsord: ”fake news”. Et begreb, som de har opfundet for rent psykologisk at have en forklaringsmodel på, hvorfor de så massivt har taget fejl i alt mellem himmel og jord. Modellen går i al sin enkelthed ud på, at de dumme, uinformerede og xenofobiske ofre for globaliseringen er blevet vildledt af onde nationalistiske højrenationalister ved hjælp af falske og konstruerede nyheder.

Det var derfor briterne røg ud af EU, og derfor Trump fik nøglen til Det Hvide Hus. På grund af Fake News.

Mage til højrøvet arrogance og virkelighedsfornægtelse skal man naturligvis lede længe efter. Redaktørerne fatter ikke, at de selv har bedrevet ”fake news” i årtier. Ikke i form af konstruerede historier, men i form af journalistisk prioriterede undladelser og fortielser. Når man kun fortæller den halve sandhed, så lyver man. Og det har de almindelige mennesker gennemskuet, hvilket førte til en kort selvransagelse i dele af pressen.

LÆS OGSÅ:  På dette gymnasie er 94.4% af eleverne af "anden oprindelse end dansk"

Men … den friske duft af selvransagelse på direktionsgangene i de danske mediehuse oven på Brexit og Trump er for længst fordampet og erstattet med den vanlige stank af arrogance og foragt for de almindelige mennesker, der mærker konsekvenserne af elitens forfejlede multikulturelle projekt på deres egne kroppe.

Rigtige konsekvenser. Ægte konsekvenser. Ikke elitære abstraktioner. Spørg blot det hollandske bøssepar, der forleden blev brutalt overfaldet med en boltsaks af en flok afstumpede marokkanske bøssehadere.

Berlingske Tidende valgte i en artikel om solidaritetserklæringer overalt i Holland helt at undlade at omtale gerningsmændene motiv eller kulturelle baggrund. ”En fejl”. ”En undladelsessynd”, bedyrede den ofte fortrinlige chefredaktør Tom Jensen, der udmærket kunne se, at etnicitet eller kulturel baggrund havde relevans for netop denne historie.

LÆS OGSÅ:  Bandholm Hotel kåret som Danmarks bedste hotel for 2. år i træk

Alligevel blev den ikke skrevet. På trods af chefredaktørens vintermanifest, hvor han med velskreven ”schwung” redegjorde for Berlingskes journalistiske principper. Principper der i den grad, hvis de var blevet fulgt, havde medført, at etniciteten og den kulturelle baggrund for overfaldet var blevet journalistisk behandlet.

Men det skete ikke.

Og det skete ikke, fordi Tom Jensen kan mene og skrive lige, hvad han vil. Uden at det nytter et klap. Han har simpelt hen ikke rekrutteringsmaterialet til at føre sine journalistiske idealer ud i livet. For et overvældende flertal af hans ansatte har nemlig deres helt egen dagsorden: Og den flugter ikke med Jensens offentlige skåltale. De er ”humanister”, ”globalister” og ”anstændige mennesker”. Frontkæmpere for det multikulturelle projekt.

De har deres egen politiske dagsorden, og dem der vinkler anderledes eller er uenige, ja de laver ”fake news”.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb