Lejeboligmarkedet i 2019: Aarhus er 56% dyrere end resten af Region Midtjylland

I Akutbolig.dk’s nye rapport kan man se, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris pr. måned var for lejeboliger i 2019 på både kommune-, region og landsbasis.

Aarhus er væsentlig dyrere end de resterende kommuner

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 118 kr. er Aarhus Kommune, ikke overraskende, den dyreste i regionen og hele 56 % dyrere end gennemsnittet for hele Region Midtjylland.  På trods af det, placerer Aarhus sig helt nede på en 23. plads over landets dyreste kommuner på lejeboligmarkedet i 2019.

Først på plads 28 dukker den næste midtjyske kommune op. Det er Odder Kommune, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris er 92 kroner. Odder ligger sig dermed lige opad landsgennemsnittet, der i 2019 lå på 91 kr. pr. kvadratmeter om månenden.

Lemvig er regionens billigste kommune

Den billigste kommune i Region Midtjylland er Lemvig, hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris pr. måned er helt nede på 58 kroner. Det gør Lemvig Kommune til den tredje billigste kommune i landet.

Klik på en kommune for at se den gennemsnitlige kvadratmeterpris for kommunen, samt hvor meget højere eller lavere prisen er sammenlignet med regions- og landsgennemsnittet.

Om undersøgelsen
Akutbolig.dk har beregnet den gennemsnitlige kvadratmeterpris på lejeboliger i Danmarks 98 kommuner. Undersøgelsen er baseret på data om 55.971lejeboliger, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i løbet af 2019. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hver kommune er sammenlignet med den gennemsnitlige kvadratmeterpris for regionerne og hele Danmark.

LÆS OGSÅ:  Boligsalget falder, imens priserne stagnerer for både huse og lejligheder

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)