Mand taget med økse i nattelivet

Nygade, Holbæk

Lørdag kl. 02.35 fik politiet oplysninger om, at et vidne havde set en mand på en beværtning i Nygade, som havde medbragt en økse på værtshuset. En patrulje som var tæt ved stedet gik straks ind på værtshuset, hvor de mødte en mand, som passede på beskrivelsen. Den mistænkte, en 21-årig mand fra Holbæk, var påvirket af narkotika og ønskede ikke at samarbejde med politiet. Han blev anholdt og visiteret, hvor politiet fandt ham i besiddelse af en lille økse med en skede om bladet.

Han blev desuden fundet i besiddelse af en mindre mængde hvidt pulver, som ved test og kontrolvejning viste sig at være 0,84 gram metamfetamin. Den 21-årige blev sigtet for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Han blev taget med til politigården i Roskilde, hvor han blev sat til afrusning i detentionen.

Næste dag blev han afhørt og sagen vurderet juridisk. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Den 21-årige fik et forbud i medfør af restaurationsloven, så han ikke må komme på beværtningen de næste to år. Han blev derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen og kan forvente et retsligt efterspil senere. Her vil retten også vil tage stilling til, om han kan idømmes et generelt forbud mod at komme i nattelivet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)