Mange børn er ikke dækket af en ulykkesforsikring

Kun hver anden forældre har sikret sit barn med en ulykkesforsikring, det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

Når børn kommer til skade på skoler eller i institutioner, skal de bruge en separat ulykkesforsikring, for at være dækket. Men kun hver anden forælder har tegnet en børneulykkesforsikring. Derudover tror fire ud af ti, at deres barn er dækket af en kollektiv ulykkesforsikring i skolen eller i institutionen. Men denne forsikring har kommunerne ikke haft lov til at tegne siden 2012.

Tallene har desværre ikke har ændret sig synderligt siden 2017, hvor Gjensidige senest undersøgte, hvordan danske børn er forsikret.

”Det er bekymrende, at mange forældre tror, at deres børn automatisk er dækket på forældrenes ulykkesforsikring og endnu mere foruroligende, at så mange fejlagtigt forventer, at kommunen har tegnet en forsikring, der dækker barnet. Det sidste har ikke været muligt siden 2012, og det kan give en del problemer, hvis kun hvert andet skolebarn reelt har en ulykkesforsikring,” siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige.

Ifølge Børneulykkesfonden må ca. 150.000 danske børn årligt forbi skadestuen, fordi de har været ude for en ulykke, og hos Gjensidige ser man mange fald- og tandskader blandt børn.

”Hver dag ser vi børn, der er kommet til skade i skolen, på legepladsen og til sport, hvilket er helt naturligt, da mange børn virkelig slår sig løs, når de er aktive. Nogle gange er det små ting, der ikke behøver den store behandling, men andre gange kan det være fx tandskader, der kræver behandling både som barn og senere hen som voksen. Og netop derfor er det ekstra vigtigt, at man som forælder ved, hvordan forsikringen dækker.”

LÆS OGSÅ:  Alle Børn Cykler: To hjul - masser af eventyr

Vigtigt at få meldt skader, når de sker

Et af de primære problemer, der kan opstå, hvis børn ikke har en ulykkesforsikring, er at de skader, de får som børn, potentielt kan forfølge dem, når de bliver ældre. Og uden forsikringsdækning på skadetidspunktet, kan man ikke forvente at få hjælp fra forsikringen, hvis man får brug for det, når man bliver ældre.

”Vi ser mange børn få skader, der risikerer at give problemer for dem senere i livet, fx alvorlige tandskader og fysiske skader, der stiller krav til nye hjælpemidler i hjemmet og skolen. Hvis barnet ikke har dækning, når skaden sker, er der desværre ingen hjælp at hente senere i livet, hvor mange skader for alvor kan vise sig. Derfor er det vigtigt, at man tidligt får sikret sine børn,” siger Henrik Sagild.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i juni 2021 blandt 1591 repræsentativt udvalgte danskere.

Er dit barn dækket af en privat ulykkesforsikring?

  • Ja, min egen eller anden forælders ulykkesforsikring 35 %*
  • Ja, en separat børneulykkesforsikring 52 %
  • Nej 7 %
  • Anden forsikring 2 %
  • Ved ikke 5 %

Er dit barn dækket af en kollektiv ulykkesforsikring, når det er i skole/institution?

  • Ja 43 %
  • Nej 23 %
  • Ved ikke 34 %

*Børn er i nogle tilfælde dækket på forældres ulykkesforsikring indtil de fylder 2 år. Ulykkesforsikring er en forsikring, der i er udgangspunket er personlig og dækker én person. Ikke som med indboforsikring der dækker hele husstanden.

LÆS OGSÅ:  BØRNEfonden sætter fokus på kampen mod barnebrude

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)