Mangler du inspiration til din næste bog?

Har du lyst til at læse en bog, men svært ved at vælge? Vi hjælper dig med at finde frem til den næste bog, som du skal læse. Find din næste bog lige her!

Er du typen, der har masser af bøger og lydbøger, der bare venter på at blive læst og lyttet? Eller er du typen, der ofte svært ved at finde ud af hvilken bog, du skal gå i gang med?

Hvis du hører til blandt de sidste, kan det godt betale sig lidt at bruge lidt krudt på at finde frem til den næste bog, i stedet for blot at vælge den første og bedste bog, der lander i dit synsfelt. Der er himmelvid forskel på at læse en bog, der rammer plet, og en bog, der er uinteressant og kedelig.

Derfor får du her tre tips til, hvordan du finder frem til din næste bog – og rammer plet første gang.

Tænk over genren

Det første, du bør gøre, er at spore dig frem til en eller flere genrer, som du gerne vil læse. I Danmark læser vi traditionelt set mange krimibøger, og hos Bookmate er listen af krimier da også lang. Læser du i forvejen mange krimier, kan det selvfølgelig være grund til at fokusere på krimigenren, men omvendt kan det måske også være på tide at se dig omkring efter andre spændende genrer?

Der er i hvert fald masser af genrer at vælge imellem, og nogle gange kan det være dejligt forfriskende at kaste sig over en uvant genre. Det kunne være en biografi, en romantisk fortælling, faglitteratur, science fiction eller noget helt femte. Kun fantasien sætter grænser, så husk at overveje hvilke genrer, du kunne tænke dig at læse eller lytte til bøger indenfor.

Se på anmeldelserne

Hvis du er på bar bund i forhold til, hvad du skal læse, kan det også være en god idé at se på boganmeldelser – både fra de professionelle anmeldere, men i lige så høj grad fra de andre læsere af bogen. Hvis en bog er populær blandt andre læsere, er der alt andet lige også større sandsynlighed for, at du vil kunne lide den.

Når først du er begyndt at læse anmeldelser fra andre læsere, kan du også bruge disse anmeldelser som en pejlestang for hvilke bøger, du måske ellers vil synes om. Hvis du først har valgt én bog på baggrund af en anmeldelse, vil du nemlig ofte opleve, at du også vil kunne lide andre bøger, som anmelderen – professionel eller amatør – ligeledes har anmeldt positivt.

Tag udgangspunkt i dine favoritter

En tredje metode til at finde frem til din næste bog er, at tage udgangspunkt i dine favoritter. Hvilke bøger har du læst, som du godt kunne lide? Og hvad var det mere præcist, der gjorde, at du godt kunne lide netop disse bøger?

Prøv at søge efter bøger, der minder om dine nuværende favoritter – du vil blive forbavset over, hvor ofte det resulterer i endnu en favoritbog, som du bare ikke kan lægge fra dig igen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)