Manhattan-sagen mod Trump har givet bagslag

Af Lars Hedegaard.

Bidens politisk motiverede retssag mod Donald Trump var beregnet på at forhindre ham i at føre valgkamp ved at tvinge ham til at tilbringe syv timer i retssalen fire dage om ugen.
Bidens bagmænd havde imidlertid glemt, at Trump er en showman uden lige, og at det derfor er lykkedes ham at omdanne retsbygningen på det sydlige Manhattan til en scene, hvorfra han før og efter hvert retsmøde sikrer sig ubetalelig sendetid på TV.
Ifølge Miranda Devine fra New York Post har Trumps kampagnestab sat værdien af den gratis sendetid til næsten to milliarder dollars indtil videre, og retssagen forventes at vare adskillige dage endnu.
Der er forbud mod kameraer inde i retssalen, men uden for kan Trump producere sine egne nyheder – ud over at skælde Joe Biden og dommer Juan Merchan hæder og ære fra. Merchan er ”totalt korrupt”, siger Trump, der også kalder ham ”en bølle”.
Retsfarcen har givet den tidligere præsident en platform til at præsentere sin politik og hænge demokraterne ud. Desuden gør den det muligt for ham at reklamere for sine offentlige arrangementer, som han gjorde i fredags, hvilket var medvirkende til at op mod 100.000 stimlede sammen til lørdagens massemøde i Wildwood, New Jersey.
Merchan har flere gange truet med at sætte Trump i fængsel, hvis han ikke holder mund, men det skal han bare gøre, siger den republikanske præsidentkandidat, for det skal være ham en sand ære at blive indespærret for at have forsvaret USA’s forfatning.
Og sådan går det slag i slag: Inflationen er en skat på det amerikanske folk og skyldes ”grov inkompetence”. Biden ”lyver om alt inklusiv hans golfspil”. En jøde, der stemmer på Biden, ”burde skamme sig”, for Biden og hans donorer er ”imod Israel”. Osv.
Men om det hjælper på Trumps valgchancer er uvist, for mens mediernes opmærksomhed er rettet mod retssagen, er de demokratiske guvernører i de afgørende svingstater, Wisconsin, Michigan, Arizona og Pennsylvania, i fuld gang med at påvirke spillereglerne til Bidens fordel.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)