Medier, der modtager støtte, bør mærkes ligesom halal

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

[DEBAT] Medier, der modtager støtte fra staten eller f.eks. faglige organisationer, bør mærkes, så forbrugerne ved, at mediet ikke er uafhængigt, mener Nicolai Sennels (DF). Allerhelst så han dog mediestøtten helt fjernet, fordi den sænker mediernes pris for at lyve.

nicolai sennels
Nicolai Sennels er autoriseret psykolog, forfatter og medlem af Dansk Folkeparti

Kommentar af Nicolai Sennels, psykolog, forfatter og medlem af Dansk Folkeparti

Den største nyhed i denne tid (og ingen skriver om den…) er, at der ikke længere findes nyheder.

Medier og journalister har fuldendt deres transformation fra demokratiets vagthund og objektive rapportere til politiske aktører.

Er der nogen som kan forklare mig, hvorfor den slags skal have støtte?

Mærkning, ja tak!

De nyheder vi putter i vores hoved er ligeså afgørende for vores liv, som den mad vi putter i munden. De har afgørende betydning for, hvad vi mener er “rigtigt” på en lang række områder af vores liv: vores valg af politikere, livsstil, børneopdragelse, kost osv.

Derfor bør vi forbrugere have mulighed for at lave vores egen vurdering af troværdighed og risiko for politisk skævvridning hos et medie.

Ligesom halal-mad bør mærkes og forskere skal oplyse, hvorvidt de modtager støtte fra virksomheder, der kan have økonomisk gavn af deres forskning, bør medier medier oplyse, hvem de modtager støtte fra.

Mærkning som “Statsstøttet” eller “Udgivet med støtte fra X fagorganisation” bør være obligatorisk på forsiden af de afhængige medier.

LÆS OGSÅ:  Vi lever i en nyreligiøs tid, hvor mennesket tror, det er Gud og herre over både naturen og vores egen biologi

Løgne betaler sig bedre

Allerhelst så jeg, at mediestøtte helt blev fjernet.

Problemet med mediestøtte er, at det bedre kan betale sig for medier og journalister at lyve, fordreje eller fortie: De får jo penge, selvom de mister kunder. Med andre ord: Mediestøtte sænker prisen for at blive taget i at lyve.

Hvis medierne derimod udelukkende levede af deres troværdighed, ville de uden tvivl være mere opmærksomme på at rapportere fra den virkelighed, vi vælgere lever i.

Medier bør leve af deres troværdighed og intet andet. Kun på dén måde er der en chance for, at vi igen kan få en mere sund journalistisk kultur.

24NYT modtager IKKE mediestøtte. Hvis du vil støtte vores uafhængige journalistisk, vil det hjælpe os meget. Klik blot her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)