“Mellemøstlig af udseende” – Flere ældre franarret dankort

Kl. 12.52 fredag kom en anmeldelse om bedrageri mod en 76-årig kvinde i Holbæk, som onsdag var blevet narret af en falsk bankmand, som sagde at hendes konto var blevet hacket. Kvinden blev overtalt til at lægge sit dankort og kode i en kuvert, og der blev sendt en mand til hendes adresse i Holbæk by for at hente kortet.
Kort tid efter dukkede en mand op hjemme hos kvinden, og hentede kortet. Han beskrives som: Mellemøstlig af udseende, dansk talende, ca. 15-20 år gammel, ca. 155-160 cm høj. Iført: sort/blå dunjakke, sorte bukser, hue/maskering/halstørklæde om mund og hage.
Den 76-årige talte efterfølgende med sin søn, og de fandt sammen ud af at hun var blevet snydt. Der var blevet hævet 2000 kr fra hendes dankort.

Kl.19.32 anmeldte en 72-årig kvinde fra Roskilde, at hun torsdag eftermiddag var blevet bedraget af en, der sagde han hed Mads og ringede fra Nordea. Han overtalte hende til at udlevere sit dankort, da nogen havde forsøgt at optage et lån i hendes navn. Kvinden var dårligt seende, så hun aftalte med denne “Mads” at han ville sende en bankbetjent hjem og hente kortet på hendes adresse i Roskilde by. Hun gav kort og kode til denne bankmedarbejder, men fattede senere mistanke og kontaktede sin bank, som bekræftede at hun var blevet snydt. Der var hævet 15.000 kr.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)