Mere indvandrervold: Trusler, forsøg på ulovlig tvang og vold af særlig farlig karakter

Fire mænd er onsdag ved Retten i Odense dømt for i forening at udøve trusler, forsøg på ulovlig tvang og vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, i forbindelse med et overfald i september sidste år i Egeparken i Vollsmose i Odense.

 

Ud over overfaldet ved Egeparken er den ene af mændene dømt for en forsætlig påkørsel af en person den 20. august 2022 ved Lidl på Cikorievej i Odense. Her har det været anklagemyndigheden ved Fyns Politis påstand, at bilen blev brugt som et våben, og at påkørslen skete som led i den – på tidspunktet – verserende konflikt mellem kriminelle grupperinger af personer i Odense. Derfor lagde anklagemyndigheden op til, at den tiltalte ved dette forhold blev dømt efter ”bandeparagraffen” – straffelovens § 81a, som giver mulighed for forhøjelse af straffen med indtil det dobbelte. Dette har retten valgt at følge.

Alle fire er dømt i overensstemmelse med anklageskriftet.

De fire tiltalte er hver især dømt for:

25-årig mand fra Odense er idømt fængsel i 9 måneder og udvist af Danmark med indrejse forbud i 6 år samt et opholdsforbud i 2 år i dele af Odense Kommune. Dømt for deltagelse i overfaldet i Egeparken og for at have truet to personer på livet ved et bageri i Vollsmose i Odense.

22-årig mand fra Odense er idømt 1 år og 6 mdr. og frakendt førerretten i 1 år og får opholdsforbud i 3 år i en del af Odense Kommune. Dømt for deltagelse i overfaldet i Egeparken samt et tilfælde af forsætlig påkørsel af en person ved Lidl på Cikorievej i Odense.

LÆS OGSÅ:  Tre indvandrere tæsker ung mand, efter han forsvarede børn

24-årig mand fra Odense er idømt fængsel i 8 måneder og opholdsforbud 2 år i en del af Odense Kommune.  Dømt for deltagelse i overfaldet i Egeparken.

26-årig mand med ukendt adresse, er idømt fængsel i 10 mdr. og udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år, samt opholdsforbud i 2 år i en del af Odense Kommune. Dømt for deltagelse i overfaldet i Egeparken.

Tre af de fire dømte blev varetægtsfængslet efter dom.
Der skete også konfiskation af en Mercedes.

Episoden i Egeparken, som alle fire er dømt skyldige i, fandt sted den 16. september 2022 ca. kl. 20.55 ved Egeparken nr. 154. Her slog de fire nu dømte personer forurettedes hoved ind i en lygtepæl, og tildelte forurettede flere spark og slag i hovedet og på kroppen. To personer, der var sammen med forurettede, blev under overfaldet truet på livet.

Alle fire dømte har udbedt sig betænkningstid.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)